Tekvandoculara Yemek

Samsun İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası’na katılan sporculara akşam yemeği programı düzenlendi.

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan ve daha önce Samsun’da yaşanan sel felaketi nedeniyle ertelenen Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası Samsun’da tüm hızıyla devam ediyor.

Yaklaşık 400 sporcu ve teknik heyetin katıldığı yemek programın bir konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un sporun önemine değinerek yaptığı konuşmasında 2012 Londra Olimpiyatları’nda başarı elde eden Türk sporcuları tebrik ederek, “Samsun Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisi. Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin başladığı şehir. 19 Mayıs 1919’da başlatılan mücadele Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla sonuçlanmış ve bugün yaşadığımız bu ülkenin bağımsız bir ülke olarak varlığını sürdürmesinin başlangıcı Samsun’dan yola çıkılarak gerçekleştirilmiştir. 19 Mayıs günü Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk gençliğine armağan edilmiştir. Samsun’da spor gençlikle özdeşleşmiş durumdadır. Bu anlamda Samsun kenti olarak bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Samsun birçok alanda önemli çalışmalar yapılan bir kent. Spor alanında da çeşitli branşlarda yer alan bir kent. Spor altyapısını bütün ilçeleriyle beraber daha iyi noktalara taşımak adına birçok yatırımın başladığı ve sürdürüldüğü bir kent. Umuyorum ki önümüzdeki süreçte Samsun bir spor kenti olma yolunda bu mesafeyi kapatacak ve birçok ulusal ve uluslar arası organizasyona da ev sahipliği yapacaktır. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Bu etkinlikte bize ev sahipliği yapan Samsun İl Özel İdaresi’ne de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN DUALARIYLA GÜCÜMÜZÜ İSPAT ETTİK” Programın bir başka konuşmacısı olan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin ise, “Hiçbir şey bu ülkenin kardeşliğini bozmaya gücü yetmeyecektir. Doğusuyla batısıyla bu ülkenin gençliği, bu ülkenin insanı birlik beraberlik içinde yaşamaya devam edecek. Dünyada ve Avrupa’da süren bu krizlerin içerisinde dinamik jenerasyonuyla gelecekte dünyanın en önemli ülkelerinden biri olmaya aday bir ülkeyiz. Biz de kurumsal kimliğimizle vazifemiz olan, Türk gençliğinin dünyada ve Avrupa’da ve olimpiyatta başarılı olabilmesi yolunda Türkiye Tekvando Federasyonu olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yıllardır yapmış olduğumuz çalışmalarla Türk gençliğinin gücünü bütün dünyaya 2012 Londra Olimpiyatları’nda milletimizin dualarıyla tüm dünyaya ispat ettik” dedi.

BU FEDERASYONA CEKET ÇIKARILMAZ ŞAPKA ÇIKARTILIR Ev sahibi olan Samsun Tekvando İl Temsilcisi, Yol-İş Sendikası Samsun 2 Nolu Şube Başkanı ve Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Uzun da yaptığı konuşmada olimpiyatlarda başarı elde eden tüm sporcuları tebrik ederek, “Bu zamana kadar gerçekleştirilemeyen başarı bu olimpiyatlarda gerçekleştirilmiştir. Ben 40 seneden beri bu işin içindeyim. Bu federasyonu Güney Doğu’nun İlçelerinden Avrupa Şampiyonu çıkarmıştır. Olimpiyat 2. si çıkarmıştır. Bu federasyona ceket çıkarılmaz, düğme takılır şapka çıkarılır. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy ve Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek beye çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Samsun İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek, Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt ve Samsun İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik de katıldı.

Kaynak: İHA