Öğrencisi Olduğu Okula Şampiyon Olarak Döndü

2012 Londra Olimpiyatları'nda Kadınlar 1500 metrede olimpiyat şampiyonu olan Aslı Çakır Alptekin, öğrencisi olduğu Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) şampiyon olarak döndü.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede 1. olarak altın madalyayı almaya hak kazanan Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin'e olimpiyatlarında kazandığı madalyası Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan tarafından takıldı.Alptekin tarafından gösterilen başarının DPÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) adına gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Karaaslan; "Besyo'nun değerli öğrencisi Aslı Hanımı 20120 Londra Olimpiyatları'nda ülkemize kazandırdığı altın madalya için kutluyor ve tebrik ediyorum. Onu yetiştiren başta antrenörü, Besyo öğretim üyelerine başarılarının devam edeceğine olan inancımı belirtmek istiyorum. Sporun tüm dallarında üniversitemiz Türkiye çapında hem de dünya çapında yapılacak yarışmalarda önemli başarılara imza atacak. Bu başarının spor camiyasına, Gençlik Spor Bakanlığına, teşekkür eder başarılarının devamını dilerim." ifadesini kullandı.DEVLET BİZE SAHİP ÇIKIYOROlimpiyatlara katılan her sporcunun birinci olma hayali olduğuna dikkat çeken Alptekin, gelecek nesillere örnek olduğunun, Londra Olimpiyatları'nda gösterdiği başarıya 2008 yılından beri hazırlandığını ifade etti.

Alptekin, milli sporcuların devlet garantisi altında olduğunu, ailelerin çocuklarını spora yönelendirmelerini belirterek şunları ifade etti:"Olimpiyat şampiyonu olmak her sporcunun hayalidir. Bu hayali gerçekleştirebildiğim için çok mutluyum. DPÜ öğrencisiyken gerçekleştirdim. Bunun ayrı bir onuru var. Kamplar yüzünden dersleri kaçırıyordum. Hocalarım bana özel ders vererek derslerden geri kalmamamı sağladı. Buralara gelmek kolay olmadı. Çok çalıştık. 4 senelik bir zaman dilimi var. Hırslanmaya başladığımda, olimpiyat şampiyonu olmalıyım dediğimde 2008 yılıydı. Pekin Olimpiyatları'na katıldım ancak başarısız bir sonuç elde ettim. Çok üzülmüştüm ve bu beni çok kamçıladı. Bana emeği geçen en çok antrenörüm, okulum, kulübüm ve federasyonun destekleri ile buralara geldik. Ben diliyorum ki bizden sonraki nesiller bizim arkamızdan gelerek daha başarılı işlere imza atacak. Biz onlara bir örnek olduk. Biz başarabiliyorsak onlar da başarabilir. Üniversiteye girdiklerinde ailelerde şöyle bir düşünce oluşuyor. Çocuğumun geleceği yok spor yapmasın test çözsün. Bizler bir örneğiz. Biz devlet garantisindeyiz. Devlet bize sahip çıkıyor. Okul bize sahip çıkıyor. Bu anlamda bir endişeleri olmasın ve çocuklarını spora yönlendirsinler."