Genç Yüzücülerin Madalyaları Vali Daşöz'den

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Koşabiliyorken Koş" projesi kapsamında düzenlenen Zafer Kupası Yüzme Yarışması Atatürk Olimpik Spor Kompleksi Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi.

Yarışma ve seremoniye Vali Halil İbrahim Daşöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Sağlık Müdürü Murat Türkyılmaz, ASKF Başkanı İsmail Aydın, sporcular ve sporcuların aileleri katıldı.

Birbirinden çekişmeli müsabakaların yaşandığı turnuvaya 16 kulüpten 243 sporcu katıldı.

5-6-7 yaş ve 8 yaş üzeri çocuklar kategorisinde yapılan müsabakalarda sporcular serbest, kurbağa, kelebek, sırt üstü ve serbest bayrak stillerinde performanslarını sergiledi. Bazı sporcular da atlama kulesinden atlayarak izleyenlerin beğenisini kazandı. Turnuva nedeniyle düzenlenen törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, Atatürk Olimpik Yüzme Havuzunda 2005 Universiad yarışmalarının ardından ilk kez bu kadar yoğun katılımlı yarışma organize ettiklerini söyledi.

Gençleri yüzme sporuna yönlendiren başta anne ve babalara, antrenörlere, kulüplere ve emeği geçenlere teşekkür eden Uçak, etkinliklere kış aylarında kapalı yüzme havuzunun ev sahipliği yapacağını bildirdi. Uçak, “Manisa’dan olimpiyatlarda başarılar getirecek sporcuların çıkmasını istiyoruz. Manisa’yı yüzme alanında marka yapmak istiyoruz” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, Gençlik ve Spor Bakanlığının “Koşabiliyorken Koş” Projesi kapsamında tertiplenen Zafer Yüzme yarışlarında birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Sporun ve yüzmenin önemini hepimiz biliyoruz. Manisa’mızda spora bu kadar ilginin yüksek olmasından duyduğumuz büyük mutluluğu ifade ediyorum. Çocuklarımız spor yaptıkça beden ve ruh sağlıklarını güçlendirmiş oluyorlar hem de topluma kendilerinden sonra gelen gençlere iyi örnek oluyorlar. Eğitim ile de hem kendi hem de ülkemizin geleceğine büyük yatırım yapmış oluyorlar. Manisa’mızda gençlerimize hem eğitim hem spor konusundaki bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Onları yüreklendiren velilerine ve antrenörlerini tebrik ediyorum. Gençlik spor teşkilatımızı bu başarılı hizmetlerinden dolayı kutluyorum. Sporun her alanda gelişip yaygınlaşması için ana babalar, gençlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızın tam bir iş ve hedef birliği içinde çalışmalarının önemini bir kere daha vurguluyorum. Bu güzel tesisin çocuklarımıza çok yakıştığını buraya yeni yapılan ünitelerle de bu tesislerin hem Manisa hem Türkiye için örnek tesisler haline geldiğini görmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Hali İbrahim Daşöz, Emniyet Müdürü Yunus Çetin ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mehmet Uçak yarışmada derece alan sporculara madalyalarını taktı .

Kaynak: İHA