Çek Cumhuriyeti Açıklaması

EuroBasket 2013 Elemeleri'nde F Grubu'nda yer alan Ay-Yıldızlılar, dördüncü maçında deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile karşılaştı. Maçtan Milliler, 82-64 mağlup ayrıldı.

Milli Takım mücadeleye Semih , Sinan ve Emir ' in basketleriyle başladı .

Çek Cumhuriyeti karşısında 6 . dakikayı 9 - 14 üstün geçen ay - yıldızlılar , Balvin - Welsch ikilisinin sayılarına Kerem ile yanıt verdi . İlk periyodu ev sahibi takım 21 - 19 önde tamamladı . İkinci periyoda top kayıplarıyla başlayan A Milliler karşısında hızlı hücumlardan Benda ile skor bulan Çek Cumhuriyeti , 13 . dakikada farkı 8 sayıya çıkarttı . Sinan ve İlkan ile suskunluğunu bozan Milli Takım , farkı 1 sayıya kadar indirse de Kudlacek ' in sayılarına engel olamadı . Soyunma odasına Çek Cumhuriyeti , 35 - 30 önde gitti .

Üçüncü periyoda top kayıpları yaparak başlayan milliler karşısında farkı 10 sayıya kadar çıkartan ev sahibi takım , Welsch ile etkili oldu . Kerem ve Serhat ile farkı eritmeye çalışan ancak Satoransky ' i durdurmakta zorlanan ay - yıldızlılar , son periyoda 57 - 48 geride girdi . Final periyoduna farkı daha da arttırarak başlayan Çek Cumhuriyeti , Benda ile skor üretti . Semih ile pota altından basketler bulan Milliler son 3 dakikaya 69 - 59 geride girdi . Kalan dakikalarda üstünlüğünü korumayı başaran ev sahibi takım maçtan 82 - 64 galip ayrıldı .

Ay - yıldızlı takım , gruptaki beşinci maçını 2 Eylül ' de Beyaz Rusya ile deplasmanda oynayacak .

Muhabir : Yahya Oğuz

Yayıncı : Murat Taydaş

Kaynak: AA