Basketbol A Milli Takımı Yurda Döndü

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde F Grubu dördüncü maçında Çek Cumhuriyet'ine mağlup olan A Milli Basketbol Takımı Türkiye’ye geldi.

A Milli Takım’ı taşıyan tarifeli uçak saat 15.30’da Atatürk Havalimanı'na geldi. Milli sporcuları karşılarında gören vatandaşlar sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi. Çeklerle yapılan maçtan 82-64 mağlup ayrılan A Milli Basketbol Takımı gruptaki beşinci maçını 2 Eylül 2012 tarihinde Beyaz Rusya ile deplasmanda oynayacak.

‘MİLLİ FORMAYI 80 MİLYON KİŞİDE 12 KİŞİ GİYİYOR’

Havalimanında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Basketbol Milli Takım menajeri Harun Erdenay, hem hücumda, hem de defansta iyi mücadele veremediklerini, gruptaki ikinci mağlubiyetlerini aldıklarını aktardı.Geçen seneye göre kadroda çok yeni isimlerin bulunduğuna dikkat çeken Erdenay, “Ender yaşadığım günlerden biriydi. Gerçekten çok önemli isimlerimiz eksik. 7 tane dünya klâsı oyuncumuz yok. Gençlerin biraz daha iyi mücadele etmesi lazım. Ellerine geçen fırsatı daha iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Milli forma herkese nasip olmaz. 80 milyon içinde 12 kişi giyiyor bu formayı. Daha dikkatli oynamaları gerekir.” diye konuştu.

Altı grupta toplam 31 takımın Slovenya'da düzenlenecek finallere katılabilmek için mücadele ettiği elemeler 11 Eylül 2012 tarihinde oynanacak maçlarla tamamlanacak. Maçları çift devreli lig usulüne göre yapılan eleme gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar ile üçüncüler arasından en iyi 4 ülke milli takımı ''EuroBasket 2013''te mücadele etme hakkı kazanacak.2013 Avrupa Şampiyonası'na ev sahibi Slovenya ve son Avrupa şampiyonu İspanya'nın yanı sıra, Fransa, Rusya, Makedonya, Litvanya, Yunanistan ve Büyük Britanya doğrudan katılırken, elemelerden gelecek 16 takımla beraber katılımcı ülke sayısı 24'e yükselecek.