Yıldırım'ın Penaltı Kararına Kim Ne Dedi?

Sezonun ilk derbisi Beşiktaş - Galatasaray maçında oynanan futboldan çok Bülent Yıldırım’ın verdiği penaltı kararı öne çıktı. Penaltı kararı ile ilgili eski hakemler ve futbol yorumcuları fikirlerini belirtti.

İşte Beşiktaş - Galatasaray maçında hakem Bülent Yıdırım'ın kararına gelen yorumlar;

Erman Toroğlu: Yıldırım, Beşiktaş 'ın elinden galibiyetini aldı

“Yine hakem, yine hakem. Dün gece çok net bir şekilde Bülent Yıldırım, Beşiktaş 'ın galibiyetini elinden aldı. Yani emeğe haksızlık etti.

Burak pozisyona giriyor, rakip oyuncudan en ufak müdahele yok. Çok zaman olduğu gibi kendi sol ayağını alçıya alıyor ve yere bırakıyor. Bırakın penaltı çalmayı, Burak 'a sarı kart gerekir. Peki, bu pozisyon olurken hakemin yeri nerede? Pozisyona 7-8 metre mesafede. Hem de olayı kesitten görüyor. Eliyle de devam işareti yapıyor. Ama kendisi 7 metredeyken, 47 mere uzaklıktaki yardımcı hakemin ikazıyla kararını değiştiriyor. Penaltı veriyor.

Dün gece Bülent Yıldırım 'ın şansı vardı. Pozisyon maçın sonunda gerçekleşti ve maç çabuk bitti. Zaten bu pozisyondan sonra toz şeker gibi oldu. Pardon, pudra şekeri gibi oldu...”

'PENALTI KARARI DOĞRU '

Eski hakem ve Milliyet gazetesi yazarı Selçuk Dereli Beşiktaş-Galatasaray maçına damga vuran penaltı pozisyonunu değerlendirdi:
“Maçın son dakikalarında verilen penaltı kararı çok tartışıldı. Bu pozisyondan hemen önce Batuhan 'ın oyun kuralları içinde nizami bir müdahaleyle topu alarak gol pozisyonuna giderken, burada yanlış bir karar verip, oyunu durduran Bülent Yıldırım, sonrasında bu hatalı kararıyla bu tartışmalı pozisyonun da hazırlayıcısı oldu.

Görünen o ki, penaltıyı yardımcı hakem Erdinç Sezertam verdirdi. Bu pozisyonda Escude 'nin sol ayağıyla Burak 'ın sol ayağına bir müdahalesi var. Pozisyon faul. Ancak asıl tartışılması gereken pozisyonun içeride olup olmadığı. Temas olduğunda Burak 'ın vücudu ceza alanı çizgisi üzerinde ancak temasa maruz kalan ayağı çizginin dışındaydı. Ancak oyuncunun bedeni çizginin üzerinde ve çizgi de ceza alanı sayıldığı için penaltı kararı doğruydu.

Burak 'ın düşüşü her ne kadar abartılı gibi görünse de bu süratle ilerleyen bir oyuncuya yapılan temas onu bozar.”

'PENALTI DEĞİL '
Lig TV yorumcusu Merkus Merk, bu pozisyon hakkında canlı yayında şu yorumu yaptı: Futbolu bildiğimden beri en zor anlardan biri. Önce penaltı varmış gibi düşündüm. Ama yanıldım. Burada bir temas söz konusu değil. ayağına bir müdahale yok. Kendisini bıraktı. Biz müdahale de varsa ceza sahasının dışında. Hakem için çok zor bir pozisyon. Hakem için penaltı olabilir ama benim için değil. Olsa da dışarda oldu.

Aybaba 'dan Penaltı Yorumu

'Penaltı kararı hakkında, bir şey demiyorum. Hakemler bu tarz pozisyonlarda biraz daha dikkatli olsunlar. Çünkü sahada harcadığımız bir emek var. '

'Vallahi görmedim '

Fatih Terim, Burak Yılmaz'ın ceza sahası içinde yerde kalması sonrası penaltı kazandıkları ve Beşiktaşlıların büyük tepki gösterdiği pozisyonu görmediğini söyledi.

Penaltı pozisyonuyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Terim, ''Vallahi görmedim. Televizyondan bakacağım ondan sonra. Henüz izleyemedik. Sonra cevap gerekiyorsa yetkililerce verilir. Görmeden bir şey diyemeyeceğim. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Bazen veriliyor, bazen verilmiyor, bu tartışma hep olacak'' diye konuştu.

Umut'tan penaltı yorumu

Burak Yılmaz'ın o penaltı pozisyonunuyasa sahada ona en yakın isim Umut Bulut değerlendirdi. Bulut, Sporx'de yer alan açıklamasında, 'O pozisyonda Burak'ın arkasında kim vardı görmedim. Ancak arkadan bir müdahale vardı. Hakemin kararı bence doğruydu. Vermese de bir şey demezdim. ' dedi.

Umut Bulut, kendi attığı gol hakkında tartışmalaraysa, 'Kesinlikle top elime çarpmadı. Maçın başındaki pozisyonu gol yapabilsem her şey daha farklı olurdu. ' şeklinde konuştu.