Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonası

Tekvando Federasyonu Başkanlığı’nın 2012 yılı faaliyet programında yer alan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nın açılış seremonisi yapıldı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan açılış seremonisine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin, Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Uzun, Tekvando Milli Takım Teknik Direktörü Ali Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Tekvando Şampiyonu Servet Tazegül, Tekvando Olimpiyat ikincisi Nur Tatar, antrenörler ve sporcular katıldı.

Seremoni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Daha sonra açılış konuşmasını yapan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin, “Bu gençlik Türkiye’nin gençliği, bu başarı Türkiye’nin başarısıdır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Birbirimize destek olmalıyız ki, bu ülke ayakta kalsın. Bize düşen görev bu ülkenin gençliğini yetiştirecek dünyada Türkiye’nin İstiklal Marşı’nı çaldırmak ve bayrağımızı gönlere çekmektir. Türkiye Tekvando Federasyonu bunu layıkıyla yapmıştır. Dünyanın en başarılı ilk 3 federasyonundan birisidir” dedi.

Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Samsun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve kurtuluşuna giden yolda ilk adımın atıldığı bir kenttir. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk gençliğine armağan edilen bir tarihtir. Dolayısıyla Samsun gençlik ve spor ile anılan bir kenttir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda emeği geçenlere plaketler verilirken, Vali Aksoy da olimpiyatlarda madalya alan Servet Tazegül ve Nur Tatar’a 5’i bir yerde altın verdi.

Gençlere örnek olduğunu tekrar hissettiğini ifade eden 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Tekvando Şampiyonu Servet Tazegül, “Daha çok çalışıp, daha çok şampiyonluklar getireceğim. Buradaki maçları izledim. Burada çok yetenekli çocuklar var. Bizler bıraktıktan sonra buradaki sporcu arkadaşlar bizim yerimizi en iyi şekilde ülkemizi temsil edecekler” ifadelerini kullandı

Sporcuların kendilerini ekol olarak görmelerinden mutlu olduklarını kaydeden 2012 Londra Olimpiyat Oyunları tekvando ikincisi Nur Tatar, “Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Buradaki maçlar kıran kırana geçiyor. 2016 yılında da Türkiye’yi en iyi temsil etmek için savaşacağız” şeklinde konuştu

Seremoni sonrası sporcular olimpiyatta madalya alan Servet Tazekan ve Nur Tatar ile hatıra fotoğrafı çektirdiler .

Kaynak: İHA