Selenay Dokgöz Dünya 3.' Sü

İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Selenay Dokgöz, Azerbaycan'da düzenlenen Yıldızlar Serbest, Grekoromen ve Bayanlar Dünya Şampiyonası'nda 49 kiloda bronz madalya kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu olan Bayanlar 49 kiloda mindere çıkan Selenay Dokgöz, Bakü'deki Haydar Aliyev Spor Merkezi'nde düzenlenen şampiyonada, Ukraynalı ve Rus rakiplerini yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Japon rakibine yenilen Dokgöz, çıktığı üçüncülük maçında Moğol rakibini yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Sporcunun antrenörü Selahattin Karaman yaptığı açıklamada, “Sporcumuz Dünya’nın en iyi ülkelerinin sporcularıyla karşılaştı. Daha iyi derece bekliyorduk. Önümüzdeki şampiyonalarda daha iyi dereceler almak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sporcularımızdan Buse Tosun ve Nuray Karadağ basit hatalarla şampiyonlukları kaçırdılar. Bu organizasyon bize çok büyük tecrübe kazandırdı. Sporcularımıza azimli çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Yalova ilinde Gençler Dünya Şampiyonası kampında olduklarını da belirten Karaman, “4-9 Eylül tarihleri arasında Tayland’da Dünya şampiyonasına katılacağız. 3 sporcumuzdan da orada madalya bekliyoruz” ifadelerinde bulundu .

Kaynak: İHA