Samet Aybaba: Oyuncularımı Tebrik Ediyorum

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Galatasaray’la 3 – 3 berabere kaldıkları maçın ikinci yarısında takımının performansından memnun olduğunu belirterek oyuncularını tebrik etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aybaba, oyuna planladıkları gibi başlamadıkların dile getirerek, “Rakibe geniş alanlar bıraktık. Özellikle savunmamızın arkasına atılan her topta rakip pozisyon buldu. İkinci yarı ise farklı oldu. İkinci yarıdaki isteğimiz, hem alan daraltmalarımız hem de rakibimizin üstüne çıkınca, takımımızın iyi şeyler yaptığı görüldü.

Bundan dolayı oyuncularımı kutluyorum” ifadelerini kullandı. Samet Aybaba, oyuna kötü başlamalarını ise Beşiktaş’ın her gün gündem konusu yapılmasına bağlayarak, “Diğer takımlarla eleştiriler yapılmazken, Beşiktaş herkesin gündeminde. Son günlerde oyuncularımız, taraftarlarımız ve bizler, gergin bir ortamda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bir futbol takımı neler yapması gerekiyorsa biz de yapacağız. Beşiktaş takımı, ilerleyen haftalarda savunmada daha az hata yapacak. Önde basan ve pozisyonlara giren bir takım olacak” şeklinde konuştu.

“HAKEM ARKADAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLSUNLAR”

Beraberlik golünü yedikleri penaltı pozisyonunu değerlendiren Samet Aybaba, her şeyi iyi yaptıkları bir anda hakem kararlarının içlerini acıttığını dile getirerek, “Lütfen bu arkadaşlarımız da dikkatli olsunlar. Yöneticilerin, futbolcuların tırmalayarak bir şeyler yaptığı ortamda dikkatli olsunlar” dedi.

Quaresma’yla ilgili bir soruyu da cevaplayan Aybaba, şöyle konuştu: “Koskoca Beşiktaş Kulübü’nü bir oyuncuyla bağdaştırmak ne kadar doğru. Var olan Beşiktaş’tır. Bizler gelip geçiciyiz. Enerjimizi böyle şeylerle tüketmeyin. Bu oyuncunun kadromuza yararlı olacağını düşünürsek alırız.” Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan da maça kötü başladıklarını; ancak ilerleyen dakikalarda daha iyi oynadıklarını belirterek, “İkinci yarı mükemmel bir futbol oynadık. İkinci yarı oynadığımız oyunla, bugün iki puan kaybettik diye düşünüyorum. Gelecek maçlara bakacağız” ifadelerini kullandı.Beşiktaş’ın Alman futbolcusu Hilbert ise “Maça iyi başlamadık; ancak ikinci yarı iyi oynadık. 1 puan aldığımız mutlu olmamız lazım; ancak böyle bir maçtan Sonra üzgünüz” şeklinde konuştu.