Samet Aybaba: 'Hakemlerle ilgili birşey söylemek...'

Galatasaray ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba oyuncularını tebrik ettiğini ifade etti. Maçın hakemi için ise sessiz kalmayı tercih etti.

Süper Lig'in ikinci haftasında sahasında Galatasaray ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba maç Sonunda yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuştu.

Aybaba taraftarlarla ilgili; 'Taraftara desteğinden dolayı teşekkürler. Bizi ateşlediler. Zaten dünyanın en iyi taraftarına sahibiz. ' sözlerini kullanırken maçla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

'Oyunun ilk yarısında istediklerimizi yapamadık. Rakibe çok boş alan bıraktık. Savunmanın arkasına yapılan koşularda zorlandık ama ikinci yarı kontrolü elimize aldık. Baskı yaptık, öne çıktık. Bana göre hak ettiğimiz; galibiyetti. 3-2 öne geçtik ve kazanabileceğimiz bir maçtı. Çok şey planlamıştık Holosko'nun Hakan Balta'nın üzerine oynaması, İbrahim Toraman'ın hava toplarındaki hakimiyeti yüksek olan Galatasaray'a karşı önde görev alması gibi... Bunları ikinci yarı gerçekleştirdik. Oyuncularımı kutluyorum. Taraftarlara yakışır bir mücadele ettik ama maalesef kazamadık. '

Son dakikalarda aleyhlerine verilen penaltı kararı ile ilgili konuşan Aybaba; 'Hakemlerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum ama biraz daha dikkatli olmaları lazım. En büyük üzüntüm taraftarlara böyle bir galibiyeti verememek oldu. ' ifadelerini kullandı.

Sahaya konan oyun neticesinde geleceğe dair ümitli baktığını dile getiren Aybaba; 'Bizim iyi oyuncularımız var. Geliştirmeye çalıştığımız oyuncular var, takıma sokmaya çalıştığımız gençler var. Zamanla çok daha iyi olacak. Ligde profesyonelce ve disiplinli oynayan çok kazanan bir takım olacağız. ' diyerek takımına olan güvenini vurguladı.

Son olarak, maçta sakatlanana ve en az 6 ay sahalardan uzak kalacağı ifade edilen Mustafa Pektemek içi; 'İnşallah öyle bir şey yoktur. Evladımdır. Türk futbolunun kaybı olur. Böyle bir sıkıntı olursa yöneticilerimizle oturur paylaşırız ' diyerek sözlerini tamamladı.