Plaj Voleybol Turnuvası Sona Erdi

Türkiye Voleybol Federasyonu, Fethiye Belediyesi Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği, Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği ve Mesegüm Organizasyon Şirketi iş birliği ile Fethiye’de ilk kez düzenlenen Türkiye Plaj Voleybol kupası turnuvasında dereceye giren kadın ve erkek sporcular kürsüye çıktı.

Birinci olan sporculara bin, ikinci olanlara beş yüz, üçüncülere de 250 şer TL para ödülünün de verildiği turnuvaya ilgi yoğun oldu

Her yıl geleneksel hale getirileceği bildirilen plaj voleybol turnuvasında 8 kadın, 20 Erkek takım katıldı.

Aşırı sıcak havada çalış plajında yapılan karşılaşmalar zaman zaman büyük heyecan yaşattı. ilgiyle izlenen karşılaşmaların finalinde kadınlarda milli sporcular Pınar Özkan, Burcu Atasoy ikilisi, izolda körfez- Hatice Tonbul ikilisini 2-0 yenerken Erkeklerde Hakan-Volkan Göğtepe kardeşler ikilisi Can Ayvazoğlu-İsmail Dericioğlu ikilisini yine 2-0 mağlup ederek şampiyon oldular. Turnuvada Burcu Başer ve ışınsu Öner kadınlarda 3. olurken erkeklerde Emir Kavuzlu-Bilal Tanrıverdi üçüncü olarak ödül kazandılar. Dereceye giren sporculara madalya, kupa ve hediyelerini Fethiye Belediye Başkan Vekili Metin Talaş, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Voleybol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aydın Öztürk, Voleybol İl Temsilcisi Ali İnan ve diğer yetkililer sundular.

Turnuvanın kapanışında konuşan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Metin Talaş “Voleybol’da da Fethiye’den Türkiye ve Dünya şampiyonları çıkarmak arzusundayız” derken dernek Başkanı Mete Ay’ da “ yeni nesilleri pislikten kurtarmak için spor yaptırmalıyız. Gençleri spor sahalarına çekmeliyiz. Alternatif turizmin içine spor turizmini de katmalıyız bu turnuvaları uluslar arası hale getirmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA