Olimpiyat Şampiyonları Samsun’da

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda tekvandoda olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül ile olimpiyat ikincisi Nur Tatar, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti.

Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonası için Samsun 'a gelen 2012 Londra Olimpiyat Oyunları 'nda tekvando erkekler 68 kiloda olimpiyat şampiyonu olan Servet Tazegül ile kadınlar 67 kilo finalinde gümüş madalya kazanan Nur Tatar 'ı makamında kabul eden Vali Hüseyin Aksoy, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aksoy, “Samsun 'da uluslararası finalde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş ve madalya almış sporcularımızı görmekten memnuniyet duyuyorum.

Yıllardır olimpiyatlarda arzu ettiğimiz madalyalara ulaşma adına bu iki genç arkadaşımızın başarısı bizleri gururlandırmıştır. Bu sporcularımızın bu noktaya gelmelerinde başta Federasyon Başkanı ve Antrenörleri başta olmak üzere onları yetiştiren ailelerine çok teşekkür ederiz. Birlikte çalışmanın sonucunda büyük bir başarı elde edilmiştir. Tesadüflerle bu başarılı elde etmek mümkün değildir. Samsun 'da Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonası yaklaşık 1 hafta sürecek ve Türkiye genelinden genç sporcular yer alacak. Bin 600 sporcunun katılımıyla gerçekleşen bu etkinliğimizde olimpiyatlarda madalya alan sporcularımızın da katılması bu spora olan ilginin daha üst noktalara taşınmasında katkı sağlayacaktır” dedi.

Daha sonra Vali Aksoy, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, antrenör ve sporculara Atatürk Anıtı 'nı simgeleyen tablo ve büstü hediye etti.

Ziyarette Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurul Üyesi İbrahim Uzun, Milli Takım Teknik Direktörü Ali Şahin ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy da hazır bulundu.

Kaynak: İHA