Mehmet Özdilek: 'Zemin Kötü Değil'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Medical Park Antalyaspor’a son model bir takım otobüsü hediye etti.

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Kayserispor cephesinin Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nun zeminini eleştirmeleri üzerine ise, “Antalyaspor’unda futbolcuları değerli, abartıldığı kadar futbol oynanmayacak bir zemine sahip değiliz” cevabını verdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, profosyonel ve amatör branşlarda kullanmak üzere Antalyaspor Kulübü Derneği'ne 2012 model bir otobüs teslim etti. Otobüsün teslim töreni Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalyaspor Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncı, Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ve futbolcular katıldı.

Kırmızı-beyazlı futbolcular ve yönetim, otobüse binerek basın mensuplarına poz verdi. Otobüsün içi ve dışının Medical Park Antalyaspor için özel olarak dizayn edildiği açıklandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 2012-2013 sezonunda Antalyaspor’a başarılar diledi. Ligdeki ilk hafta maçını Antalyaspor’un şansız bir şekilde kaybettiğini hatırlatan Başkan Akaydın, “Sahada olumlu bir futbol vardı. Ben bu akşamda başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Büyükşehir belediyelerinin profesyonel takımlara katkı yapmasının önünde yasal güçlükler olduğunu belirten Başkan Akaydın, “Bu güçlükleri aşmak için uzun süre çaba harcadık. Duacı Köyü’nde bir tesis kazandırmak istiyorduk. Elimizden kaptırdık o araziyi. Orman Bölge Müdürlüğü geri aldı. Antalyaspor’a bir şeyler kazandırma isteği çimde bir hicrandı. Bu hicranı kapatmak için bugün Büyükşehir Belediyesi olarak Medical Park Antalyaspor'a takım otobüsü tahsis ettik. Bundan sonra Antalyaspor bayrağı otobüsün gittiği tüm illerde dalgalanacak. Güle güle kullanmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Antalyaspor Kulüp Başkanı Hasan Akıncıoğlu da, amatör branş sayılarının 3’ten 8’e yükseldiğini kaydetti.

Antalya’nın sporcu yetiştirmek için önemli bir kent olduğunu ifade eden Akıncıoğlu, “Medical Park Antalyaspor’un alt yapı eksikliği var. Başkan Akaydın, amatör sporların kalkınmasını sağlamak amacıyla bize bir otobüs tahsis etti. Her branşta Antalya’yı en iyi yere getirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise en önemli eksikliklerinden birisinin görsel öğesi ön planda olan takım otobüsü olduğuna değindi. Lig başlamadan takıma böyle bir otobüs kazandırılmasının önemine işaret eden Özdilek, “Antalyaspor her gün emin adımla büyüyerek yoluna devam ediyor. Yeni bir sezona başladık. Bu sezonda beklentilerimiz Antalyaspor’u daha iyi yere getirmektir” dedi.

"BURADAKİ ÇABAYI GÖRMEK ÖNEMLİDİR"

Özdilek, Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nun zemini ile ilgili yapılan eleştirilere ise, "Dördüncü yılda üçüncü stadyumumuza maç oynayacağız. Gönül isterdi ki kendi stadımızda oynayayım. Ufak tefek eksiklikler olacaktır Eksiklikleri görmekten çok, ortaya konulan emeği görmek çok önemli. Bir ay gibi kısa sürede bu stadı futbol oynanabilir hale getirmek önemli bir adımdır. Öyle diye düşünüyorum. Bakıldığı zaman ufak tefek eksiklikleri olacaktır. 16 Eylül’deki Galatasaray maçına kadar her yönüyle hazır bir stadyum olacaktır. Bu stadın daha güzel olması için seyirciyle dolması daha önemlidir. Evimizde oynayacağımız ilk maç, seyircimizle bütünleşme açısından bizim için çok önemli. Her takımın oyuncusu kendisi için değerlidir. Bizim oyuncularda değerli ama çabayı görmek çok önemli. Bakıldığı zamana Türkiye’deki bir çok stadın zemini kötü durumdadır. Bizde burada 2-3 gündür antrenman yapıyoruz. Söylendiği kadar abartılacak zemine sahip değil stad. Ufak tefek eksiklerde giderilecek. Futbol oynamaya sıkıntı yarayacak bir zemin yok. Çok büyük problem olacağını düşünmüyorum. Rakip bu konuda düşüncelerini, ifade edebilir. Bizim oyuncularımızda bizim için çok değerli. Bizde 3 gündür antrenman yapıyoruz. Maç oynanmayacak kadarda kötü bir zemine sahip değiliz” şeklinde cevabını verdi.

Konuşmaların ardından otobüsün Antalyaspor’a tahsisini sağlayan protokol imzalandı .

Kaynak: İHA