Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Açıklama Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak geçen eğitim öğretim yılını 270 bin öğrenciyle tamamladığına dikkat çekerek, "Bu Eğitim Öğretin yılında yaklaşık 300 bin öğrencimizin evi ocağı olacağız" dedi.

Bakan Kılıç, Polis Akademisi'nde düzenlenen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt Müdürleri İstişare Toplantısı’na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Kılıç, yeni eğitim öğretim hayatına başlandığına dikkat çekerek, "Yeni eğitim öğretim yılına başlarken ortaya koyacağımız hedefler bizler açısından çok önemli. Atacağımız adımlar, alacağımız kararlar, yapacağımız uygulamalar bütün bunlar yeni sezona başlarken doğru zamanlamayla, doğru planlamayla, doğru noktadan itibaren yürürlüğe konulduğu takdirde emin olun çok doğru neticeleri hep birlikte alma imkanını yakalamış olacağız" dedi.

Bakan Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak geçen eğitim öğretim yılını 270 bin öğrenciyle tamamladığına dikkat çekerek, "Bu eğitim öğretim yılında yaklaşık 300 bin öğrencimizin evi ocağı olacağız yurt binaları olarak. Anne babaları olacağız yurt yöneticileri olarak. Sıcak bir yuva, sıcak bir çorba, bir bardak çay. Saygının, değerlerin sistemin içine dert edilmesi sayesinde 300 bin üniversite öğrencisi bu ülkenin güçlü geleceğine emin adımlarla yürüme imkanını yakalamış olacaklar" diye konuştu.

Bunun çok büyük bir misyon olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "Dünyada çok az kurumda geleceğe yönelik bu kadar kuvvetli bir potansiyel vardır. Çok az kurumda belki Kredi ve Yurtlar Kurumu dünya çapında geleceğe yön verecek kadroların eğitiminin şekillendirecek" ifadesini kullandı

Kaynak: İHA