Gelişim Koleji, Abd'li Dearman'ı Transfer Etti

Türkiye Basketbol Ligi'nde yeni sezona güçlü bir kadroyla girmeye hazırlanan Gelişim Koleji, Türkiye'de daha önce Hacettepe Üniversitesi ve TED Kolejliler'de forma giyen ABD'li yıldız Jermaine Thomas Dearman'la sözleşme imzaladı.

Genel Menajer Namık Yazlar, TB2L'de ilk kez iki ABD'li oyuncunun aynı anda forma giyeceğini, önemli bir kariyere sahip Porrini-Dearman ikilisinin Gelişim Koleji'ni tercih etmesinde kulübün kurumsal yapısının rol oynadığını belirtti.

Yazlar, şu bilgileri verdi:

''Türk basketbol ailesinin bir ferdi olarak, bu sporu daha fazla sevdirmek ve yaygınlaştırmak için mücadele ediyoruz. Her gencin spor yapması, bizim için şampiyonluk kadar önemli bir hedef. Gençleri spor alanlarına çekmenin bir yolu da yıldız oyuncu transferinden geçiyor. Çünkü onlar, herkes için önemli rol modelleri oluyor. Porrini ve Dearmen tercihleri, bu açıdan bakıldığında doğru bir hamle olarak görünüyor. Ancak her iki ABD'li basketbolcunun kariyerlerinin, bir eğitim kurumu olan Gelişim Koleji'nin yapısına uygun olmaları da bizim için belirleyici bir faktör oldu. İzmirli basketbolseverlere, yıllardır heyecanlı ve fair-play kuralları çerçevesinde maç izletme görevini yerine getirdik. Bu sezon heyecanın dozunu biraz daha artırırken, değişmez centilmenlik kurallarından yine ayrılmayacağız.''

2.02 boyunda ve 32 yaşındaki power forvet Jermaine Thomas Dearman, Illinois'ten mezun olduktan sonra 2002-2003'te NBA seçmelerine katıldı.

Shanghai , Casa TED Ankara Kolejliler, FSF Nanterre , Hacettepe Üniversitesi'nde forma giyen Dearman, geçen sezon Japonya'da Fukuoka Rizing takımında oynadı.

Gelişim Koleji'nin son yerli transferi Sercan Ergin ile 2010-2011 sezonunda birlikte forma giydiği Hacettepe Üniversitesi'nde TB2L şampiyonluğu yaşayan Dearman, 27 maçta 16.9 sayı, 8.2 ribaunt, 1.4 asist ve 0.6 blokla sezona damgasını vurmuştu. Hacettepe Üniversitesi'nde sezonu sayı krallığında 8'nci, ribaunt sıralamasında 12. bitiren Dearman, 2009-2010'da ise Beko Basketbol 1.Ligi'nde Casa TED Kolejliler formasıyla basketbolseverlerin karşısına çıkmıştı.

Muhabir: Ali Korkmaz

Yayıncı: Bahri Okumuş

Kaynak: AA