Fatih Terim: Yenemediğimiz İçin Yenilmemek İyi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş’la 3 – 3 berabere kaldıkları maçı, “Yenemediğimiz için yenilmemek iyi diye düşünüyorum” şeklinde yorumladı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, maça çok iyi başladıklarını belirterek, “İnanılmaz pozisyonlar kaçırarak başladık maça; ancak golü kendi kalemize attık. İlk yarı oyunumuzdan memnunum. Kendi oyunumuzu ilk yarıda yansıttık; ancak ikinci yarı aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Hiç alakası yokken goller yemek kötü bir şey. Hem Beşiktaş seyircisi hem de takımına karşı bunu çevirmek de kolay değil. 3 – 3’ten sonra 4. golü aramaya çalıştık olmadı. Bazen bir puan doğru yerde, doğru puandır. Bugün de yenemediğimiz için yenilmemek iyi diye düşünüyorum. Sevinmiyorum ama iyi diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.Ligin başlamasıyla özellikle de ilk hafta gösterdiği performanstan ötürü, Galatasaray için ‘uzay takımı, rüya takımı’ gibi ifadelerin kullanıldığı hatırlatılan Fatih Terim, bunların sarı – kırmızılı takımın lehine olmadığını dile getirdi. Fatih Terim, takımda bazı eksiklerin olduğunu da kaydederek, “Melo’nun diğerlerinden antrenman eksikliği var; onu da maçlarda oynatarak kazanacağımızı düşünüyorum. Amrabat, olimpiyatlardan geldi. Hamit, uzun süre forma giymedi. İlerleyen haftalarda bu arkadaşlarımız daha iyi performans ortaya koyacaktır.” şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine, geçen hafta Galatasaray ‘ın lige en iyi başlayan ekiplerden bir tanesi olduğunu söyleyen Terim, “Bugün oyunu koparabilseydik şu an başka bir şey konuşuyorduk” diye konuştu.

KAKA KONUSU

Real Madrid’in Brezilyalı oyuncusu Kaka’nın Galatasaray’a olası transferinin sorulması üzerine ise Terim, “Her gün Kaka, şu an biz lige başladık. İkinci maçı oynuyoruz. Bunlar iyi şeyler değil. Burada bir takım var geçen sene şampiyon olmuş, süper kupayı almış. Kaka iyi bir oyuncu kim istemez. Açıkçası her türlü haberi her gün tekzip etmekten bıktık. Biz de lige konsantre olmak istiyoruz. Burada bir takım var; ona konsantre olmalıyız. Herkes çok önemli transferler yaptığımızı söylüyordu; şimdi herkes Kaka’yı konuşuyor” cevabını verdi.Galatasaraylı futbolcu Ujfalusi ise "Bu maçtan çıkartacağımız olumlu ve olumsuz şeyler var. Rakibimiz öne geçti. Bizim de kararlılığımızla gelen goller vardı. 4 – 5 net pozisyonumuz oldu, değerlendirseydik farklı olurdu. Böyle bir maçtan 1 puan aldığımız için de sevinmemiz gerekiyor" dedi.

Golcü futbolcu Elmander de rakibinden daha iyi oynayan ve birçok gol pozisyonlara giren bir Galatasaray olduğunu belirterek, "Ama bu pozisyonları değerlendirmek gerekiyor. Sahada iyi ve galibiyeti hak eden Galatasaray vardı" diye konuştu.