Ermenek Doğa ve Su Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Kuruldu

Karaman’da yeni kurulan Ermenek Doğa ve Su Sporları Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde açılacak olan 32 branştaki kurslara kayıtlar başladı.

Kurulan kulüp ve bünyesinde açılacak olan kurslarla ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammet Uygun, kulüp üyeleri ve antrenörler katıldı.

Toplantıda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü ve Ermenek Doğa ve Su Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muhammet Uygun, Karaman’da olmayan çoğu branşların bu kulüp bünyesinde açılacağını söyleyerek, “Açılacak olan bu kurslar içerisinde Karaman’da daha önce hiç açılmamış branşlardan göze çarpanları kano, su kayağı, su topu, dalma ve kayak. Tüm kurslarımızla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Malzemelerimiz geldi. Sporcu kayıtlarımızı tamamladıktan sonra 32 dalda açılacak olan kurslarımız 15 Eylül 2012 itibariyle başlamış olacak” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’ın Danışmanı ve Ermenek Doğa ve Su Sporları Kulüp Başkan Yardımcısı Ali Aydoğmuş da, Ermenek ilçesindeki HES barajının doğa turizmine ve su sporlarına çok uygun bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Ermenek’i su sporları merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü sportif faaliyetler bir ülkenin tanıtımında önemli role sahiptir. Karaman’ın tanıtımını yapmak içinde spor en önemli tanıtım aracıdır” şeklinde konuştu.

Bir sporcunun içinde amatör ruh olmadığı sürece hiçbir başarının elde edilemeyeceğini belirten Aydoğmuş, “Bir sporcunun başarılı olabilmesi için ilk önce yaptığı işe inanması gerekir. İnanmadığı sürece tesisler olmuş, her türlü imkan sağlanmış bir işe yaramaz” diye konuştu.

Toplantıya katılan antrenörler ise, Karaman’ın yetiştirdiği çok başarılı sporcular olduğunu ancak gerekli desteklerin verilmemesi ve bu sporcuların bağlı bulunduğu bir kulübe sahip olunmaması nedeniyle sporcuların başka illerdeki kulüplere göndermek zorunda kaldıklarını dile getirerek Karaman halkından spora destek olmalarını istediler. Toplantının sonunda kulüp üyeleri ve antrenörler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu’yu ziyaret ettiler .

Kaynak: İHA