Beşiktaş-galatasaray Derbi Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında sezonun ilk derbi maçında Beşiktaş kendi sahasında Galatasaray ile 3-3 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, hakem kararlarının kendilerini etkilediğini söyleyerek, “Her şeyi iyi yaptığımızı düşündüğümüz anda hakem kararları bizi acıttı. Lütfen bu arkadaşlar dikkatli olsunlar, bu camianın kaderiyle oynamasınlar. Bu camianın canını bu kadar incitmesinler. Penaltı olmadığını herkes gördü. Görüntüler var, tekrarlar var” dedi.

Oyuna planladıkları gibi başlamadıklarını anlatan Aybaba, “Rakibe çok geniş alan bıraktık. Savunmamızın arkasına atılan her topta rakip pozisyon buldu. Ancak ikinci yarıda tamamen farklı bir düşünce ve istek vardı. Bizim takım biraz daha maçı istedi ve iyi şeyler yaptık. Holosko'yu, Hakan'ın ters ayağına koşturup pozisyon bulmak istiyorduk. Toraman'ı sigorta gibi tutmayı planladık. Orta alanda Veli ile biraz daha öne çıkıp Selçuk'u rahatsız etmek istedik. İlk yarıda bunları yapamadık ancak ikinci yarıda düzelttik” diye konuştu.

Oyuncuların gösterdikleri mücadele dolayı kutlayan Aybaba, “Diğer takımlarla ilgili eleştiri yapılmazken Beşiktaş herkesin gündeminde. Herkes her şeyi bildiği halde, devamlı Beşiktaş eleştiriliyor. Sonuçta futbolcularımız, taraftarlarımız, biz geriliyoruz. Futbol takımının yapması gereken ne varsa yapmaya çalışacağız. Bu tempoyu yükseltmeye çalışacağız. İlerleyen haftalarda savunmada daha az hata yapacağız” şeklinde konuştu.

Ricardo Quaresma ile ilgili bir soruya ise Aybaba, “Bir camiayı, koskoca Beşiktaş Kulübü'nü bir oyuncuyla bağdaştırmak ne kadar yakışır insanlara. Firma, marka Beşiktaş'tır. Bizler gelip geçiciyiz. Biz bu camia için buraya geldik. Enerjimizi böyle tüketmeyin. Yararlı olacağını düşünüyorsak kadroya alırız, yoksa almayız. Başka şeyleri tartışın. Galatasaray'ın 2. golünde eliyle aldı mı almadı mı? Penaltı var mı yok mu? Fernandes'in bugün ne kadar istekli olduğunu, Veli'nin çalışkanlığını tartışalım. Yani futbol tartışalım” cevabını verdi.

Galatasaraylı futbolcu Necati Ateş'in transfer listelerinde olup olmadığı sorusu üzerine de Aybaba, “Necati gündemimizde yok. Her hafta 10 futbolcu alıyoruz. Anlam veremedim” yanıtını verdi.

Samet Aybaba, maçın ikinci yarısında sakatlanan Mustafa Pektemek'in durumunun ciddi olabileceğini söyledi.

Pektemek'in sakatlığına üzüldüğünü ifade eden Aybaba, “MR'a gitti. Ön çapraz bağlarında kopma olabilir” diye kaydetti.

Beşiktaşlı futbolcu Roberto Hilbert, maça iyi başlamadıklarını söyleyerek, “Ancak ikinci yarı iyi oynadık. 1 puan kazandığımız için üzgünüz, çünkü 3 puan almak isterdik” dedi.

Rakibin, savunmanın arkasına uzun toplar atacağını tahmin ettiklerini kaydeden Hilbert, “Elmander ve Umut'un koşu yapacaklarını biliyorduk. Orta alanda Selçuk ve Melo'ya doğru şekilde baskı yapmadık. Bu nedenle ilk başlarda biraz sıkıntı yaşadık” şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı oyuncu Olcay Şahan ise karşılaşmanın ilk dakikalarında zorlandıklarını anlatarak, “Ama daha sonra iyi oynamaya başladık. İkinci yarı mükemmel oynadık. İkinci yarı oynadığımız futbolla, 2 puan kaybettik diye düşünüyorum. 3 puanı hak etmiştik. Gelecek maçlara bakıyoruz” yorumunu yaptı .

Kaynak: İHA