2012 Londra Paralimpik Oyunları'na İzmir'den 4 Sporcu Katılacak

2012 Londra Paralimpik Oyunları'na İzmir'den 4 sporcunun katılacağı bildirildi.

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde düzenlenen 2012 Londra Paralimpik Oyunlar'na Türkiye'yi 67 sporcunun temsil edeceğini kaydetti.

İzmir'den de Duygu Çete , Bestami Boz , İzzettin Kanat ve Cahit Kılıçaslan oyunlara katılacağını belirten Kaplan, ''Paralimpik Oyunlar, olimpiyat oyunlarının bitiminde gerçekleştirilen çok önemli bir spor organizasyonu. Sporcularımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Oyunlarda tüm sporculara başarılar diliyorum'' dedi.

Kaplan, İzmir'in spor altyapısı, kültürü ve çeşitliliği açısından çok önemli bir konumda olduğunu, mevcut tesislerin engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği standartlara ulaştırıldığını kaydetti.

Tesislerde engelliler için yıl boyunca kurslar düzenlediklerini bildiren Kaplan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Bir türlü istediğimiz sporcu sayısına ulaşamıyoruz. Velilerden çocuklarının spora yönlendirilmesi konusunda hassasiyetlerini bekliyorum. Çocuklarını engellilik durumlarından dolayı spordan uzak tutmasınlar tam tersine onların rehabilitasyonları için spor en güzel uğraş, gelsinler tesislerimizde spor yaparak hareket kabiliyetlerini arttırmalarını, sosyalleşmelerini sağlasınlar. Çocuklarımız sporun faydasını mutlaka görecektir. Herkesitesislerimizde spor yapmaya bekliyorum.''

Muhabir: Ali Korkmaz

Yayıncı: Bahri Okumuş

Kaynak: AA