Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Çiçek Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Sanica Boru Elazığspor'u 2-0 yenen Trabzonspor'da, antrenör Şeref Çiçek, ihtiyaçları olan bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Çiçek, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, geçen hafta Kardemir Karabükspor karşısında taraftarlarına bayram hediyesi vermek istediklerini belirterek, ''Ancak duran top ile yediğimiz golle berabere kaldık ve bu hediyeyi bu hafta gecikmeli olarak verdik. Kazanmak önemliydi. Hem takım hem camia için ihtiyacımız olan bir galibiyet aldık'' dedi.

Çiçek, ilk ve ikinci gollerden sonra zaman zaman oyunun hakimiyetini sağlayamadıklarını ve pozisyonlar verdiklerini ifade ederek, ''Elazığspor'u da tebrik ediyorum. Yeni bir takım olmalarına rağmen oyunu çirkinleştirmediler. İyi bir ekip izlenimi verdiler. UEFA Avrupa Ligi maçı için de bu galibiyet bir moral oldu. İnşallah önümüzdeki 4 maçlık periyotu güzel bir şekilde sonlandırırız'' diye konuştu.

-Sanica Boru Elazığspor cephesi-

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise yeni bir takım olduklarını belirterek, ''Geç katılan futbolcularımızla birtakım sıkıntılar oluyor. Trabzonspor gibi güçlü bir takıma karşı iyi oynamaya çalıştık'' dedi.

İlk yarıda yedikleri gol sonrası oyun planlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Uygun, ''Bugün Alanzinho'nun günüydü. Maçın kaderini değiştirecek bütün hareketleri yaptı. Yeni katılan arkadaşlarımızın form bulmasıyla daha iyi durama geleceğiz'' diye konuştu.

-Alanzinho ve Vittek'in açıklamaları-

Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Alanzinho da bütün takımın tebrik edilmesi gerektiğine değinerek, ''İyi bir futbol ortaya koyduk. Skoru artıracak pozisyonlar da bulduk. Rakip özellikle defansif anlamda iyiydi. Böyle bir takıma karşı alınan galibiyetten dolayı tüm takımı tebrik ediyorum'' dedi.

Vittek ise iyi bir skor aldıklarını kaydederek, ''Üç puana ihtiyacımız vardı. Uzun zaman sonra gol atmam benim için önemliydi. Şimdi önümüzde Videoton maçı var. O maçı kazanıp grup maçlarına kalmak istiyoruz'' ifadesini kullandı.

-Vittek, ilk golünü attı-

Bu arada, Trabzonspor'un Slovak oyuncu Robert Vittek, bordo-mavili takım formasıyla ilk golünü attı.

Geçen sezonun başında Trabzonspor'a transfer olan ancak ligin 2. haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sakatlanarak sezonu kapatan Vittek, bordo-mavili takım formasıyla ilk golünü kaydetti.

Ligde geçen sezon 15 Ocak'ta 4-0'lık Samsunspor maçında son golü atan Henrique ise bu sezon ilk maçında golünü kaydetmeyi başardı.

Muhabir: Selçuk Kılıç / Burak Altunöz / Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA