Trabzonspor, Elazığ Galibiyetiyle Moral Buldu

Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Şeref Çiçek, Elazığspor karşısında aldıkları galibiyeti hem takım hem de camia için son derece iyi olduğunu söyledi.

Çiçek, 2-0 kazandıkları Sanica Boru Elazığspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, geçtiğimiz hafta deplasmanda Kardemir Karabükspor ile berabere kaldıklarını hatırlatarak, “Geçen hafta 3 puana alıp taraftarımıza bayram hediyesi vermek istiyorduk ama maalesef yediğimiz bir duran top golüyle o hediyeyi bu haftaya ertelemiş olduk.” dedi.

Bugün kazanmanın kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Çiçek, “Hem camianı, hem takımımız bu galibiyeti ihtiyacı vardı. Takım olarak bugün bunu sağlamış olduk. Oyunun genelinde de ilk yarıda gole kadar oyun bizim kontrolümüzdeydi. Daha çok duran toplardan pozisyon bulmamıza rağmen golü de bulunca rahatladık ama golden sonra ilk yarının son bölümü, ikinci golden sonra da ikinci yarının son bölümünde rakibe pozisyon verdik. Çok fazla oyunu kontrol edemedik.” diye konuştu.

Elazığspor’un da oyunu çirkinleştirmeden çok iyi mücadele ettiğini ve ligdeki 2 haftalık performansı ile Süper Lig’de iyi bir takım olacaklarını gösterdiğini anlatan Çiçek, “Bu anlamda sevinçliyiz tabi. Videoton ile oynayacağımız UEFA play-off turu rövanş maçı öncesi de bizim için moral oldu. İnşallah oradan da tur atlayarak dönüp şu 4 maçlık periyodu güzel bir şekilde sonlandırmış oluruz.” ifadelerini kullandı.Çiçek, Gustavo Colman’ın maç kadrosuna sakatlık nedeniyle mi, yoksa formsuzluğundan dolayı mı alınmadığı sorusu üzerine, “Biz 26 oyuncu ile sezona başladık. Bu süreç hazırlık ve resmi maçlar oynadık. Bu maçlarda futbolcuların bir kısmı formsuzluk, bazıları cezası, bazıları da sakat olduğu için forma giyemedi. Biz zaten bunun için kadroyu geniş tuttuk. Ama kim olursa olsun bu takımda görev verilen herkes elinden geleni en iye şekilde yapıyor. Bugün oynayanlar da bu anlamda bizi mahcup etmediler.” cevabını verdi.FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİBordo-mavili takımın galibiyetinde önemli rol oynayan Brezilyalı futbolcu Alanzinho da galibiyetten dolayı bütün takımı tebrik etmek gerektiğini ifade etti.

Başarılı futbolcu, maçla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bütün takımı tebrik etmek lazım. Çünkü iyi bir oyun sergiledik ve kor anlamında da pozisyonlar yakaladık. Karşımızdaki rakip de defansif anlamda son derece iyi oynayan bir takımdı. O yüzden böylesine bir müsabakadan galibiyetle ayrıldığımız için tüm takımı tebrik etmemiz gerekiyor.”Takımının ilk golünü atan Robert Vittek ise galibiyetin kendileri için son derece iyi olduğunu dile getirdi. Vittek, “Çünkü 3 puana ihtiyacımız vardı. İyi bir müsabaka oynadık. Uzun bir süre sonra gol atmış olmam da benim adıma son derece önemliydi. Bugün kazandığımız için bütün takım olarak son derece mutluyuz. Videoton maçını da kazanıp, grup müsabakalarına kalmak istiyoruz.” dedi.