Sukayağında Osmangazispor Damgası

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Osmangazi Belediyesi Sukaypark tesislerinde düzenlenen, 2012 Kablolu Wakeboard (su kayağı) Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Ferdi ve takım olarak toplam 7 katagoride 85 sporcunun mücadele ettiği şampiyonaya, Osmangazi Belediye Spor Kulübü sporcuları damga vururken, kupa ve madalyalarını da Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın elinden aldılar.

Türkiye’nin ilk kablolu su kayağı tesisi olan ve daha önce Avrupa ve dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapan Osmangazi Belediyesi Sukaypark Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve 2 gün süren, 2012 Kablolu Wakeboard (su kayağı) Türkiye Şampiyonası’na, Osmangazi belediye Spor Kulübü sporcuları damga vurdu. Ferdi katagoride, 16 yaş altı bayanlarda Osmangazi Belediye Spor sporcularından Zuhal Çakır 61 puanla 1., Ceren Güneri 40 puanla 2., Deniz Işıl Özkan ise 36 puanla 3. olarak, bu katagoride ilk üçü paylaşarak Milli Takıma katılma hakkını da kazandılar. 16 yaş üzeri bayanlarda ise, Tayyibe Özdemir 2., Serenay Topsakal’da 3. Olarak bu katagoride milli takıma girme şansı yakaladılar. Erkeklerde ise, 16 yaş altı katagorisinde Kadir Basralı 2, 16 yaş ve üzeri kataforisinde ise Ali Nevzat Topsakal 3. Olarak Milli takıma girme şansı yakalayan Osmangazi Spor kulübü sporcuları oldu. Master erkeklerde ise Murat Önadım 2. Oldu. Sukaypark’ta bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen şampiyonada dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Bedri Sincar, İl Temsilcisi Hüseyin Başaran, Federasyon temsilcileri tarafından verildi.

Şampiyonanın kapanış konuşmasını yapan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu yıl 8 ilden 85 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonaya katılımın kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Dündar, “Tesisimizde 3’üsü gerçekleştirilen şampiyonaya katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum. Türkiye’nin tüm su kayağı sporcuları Bursa’da bir araya geldi. Müsabakalara katılım Son derece yüksek. Bu da bizleri mutlu ediyor. Bu tür organizasyonların sayısının artması, bu spora olan ilgiyi daha artıracaktır. Osmangazi Belediyesi olarak bu spora öncülük etmek mutluyuz” dedi.

Kapanış töreninde konuşan Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Bedri Sincar, ilk kez bu kadar yoğun bir katılımla gerçekleştirilen şampiyonanın, bundan Sonraki yarışlar için kendilerini ateşlediğini söyledi.

Organizasyonu birlikte gerçekleştirdikleri Osmangazi Belediyesine teşekkür eden Sincar, “Müsabakalarda büyük bir çekişme ve heyecan yaşandı. Bize bu coşku ve heyecanı yaşatan sporcularımıza, onlara desteklerini esirgemeyen ailelerine ve tük katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Şampiyona Sonunda kategorilerinde ilk üç dereceyi elde eden sporcuların, Milli Takıma katılma vizesi aldığı Kablolu Su Kayağı Şampiyonası'nda, Osmangazi Spor kulübü Sporcularına kupa ve madalyalarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar verdi. Kazandıkları kupa ve madalyalarla kameralara poz veren başarılı sporcular, daha Sonra topluca fotoğraf çektirerek bu coşkuyu ölümsüzleştirdiler .

Kaynak: İHA