Fenerbahçe 3 Puanı 3 Golle Aldı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında cezası nedeniyle sadece kadın seyircilerin izlediği maçta Gaziantepspor’u 3-0 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Gaziantepspor karşısında 3-0'lık net bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Söylenecek çok fazla bir şey yok. Manzarayı anlatmanın bir anlamı yok. İki takım da pozisyonlara girdi. Biraz daha kaliteli ayakları olan Fenerbahçe takımıydı. 3-0'lık net bir galibiyetti. Gaziantepspor da en az bizim kadar gol pozisyonuna girdi” dedi.

Kocaman, ikinci yarıda rakibe fazla pozisyon vermelerinin sebebinin yorgunluk olup olmadığı sorusuna, “Yorgunluk olduğunu sanmıyorum. Ama yüksek istek, aşırı istek vardı. Bir yere kadar tempoyu artıran ve aynı zamanda pozitif anlamda çok şey koyan bir durum. Biraz ötesine kaçtığı zaman da yıpratıcı ve yorucu hale geliyor. Golden sonra takım dengesi bozuldu. Çok hızlı ve seri atakların sonunda takım yavaş yavaş bölünmeye başladı.

Yüksek isteklilik oyun içinde bizi zaman zaman kırdı” cevabını verdi.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun rövanşında Spartak Moskova ile yapacakları maçta da bu akşamki sistemle mi sahaya çıkacağı, Alex'in olup olmayacağı sorusuna ise, “Alex bir sistem değil her şeyden evvel. Onu bir tarafa ayırarak söyleyelim. Spartak Moskova maçı için yarın sabah antrenmandan sonra hem oynadığımız maçı ayrıntılı izleyeceğiz, hem de rakibimizin maçını izleyeceğiz, ondan sonra karar vereceğiz. O maç için 4 uzun gün var. Kafamın içinde bazı şeyler tabi ki var. Ama kimseyi ilgilendirdiğini tahmin etmiyorum ama yine de söyleyeyim. Maçı tekrar izleyip ne yapabiliriz karar veririz” diye cevapladı.

Kocaman, taraftarların “Aykut söyle Alex nerede” tezahüratlarının ardından başkan Aziz Yıldırım'ın mikrofonu alarak taraftara seslenmesiyle ilgili düşünceleri sorusuna da, “Benim dünya görüşüme göre olmaması gerekiyordu. Başkanın buraya bu şekilde çıkmasını istemezdim. Ancak bu ortamın nasıl olduğunu düşünmemiz gerekiyor. Başkanı orada konuşmaya iten faktör etken neydi, onun öncesi daha önemli” yanıtını verdi.

Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin, Gaziantepspor karşısında oyunlarını rakibe kabul ettirmeye çalıştıklarını anlatarak, “Özellikle sıcak ve bunaltıcı hava bizi etkiledi. Zaman zaman oyun üstünlüğünü ele geçirip iyi pozisyonlar yakaladık. 1-0'dan sonra rakip bize zaman zaman baskı kurdu ama 2-0'dan sonra kontrolü elimize aldık. Net bir galibiyet oldu” açıklamasını yaptı.

Sarı-lacivertli futbolcu Mehmet Topal ise attıkları golden sonra kendilerine güvenlerinin geldiğini, sıcak havaya rağmen iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, “İyi savunma yaptık bazen açıklar da verdik. Spartak Moskova maçı öncesi böyle bir galibiyete ve morale ihtiyacımız vardı. Bu senenin en önemli maçlarından birisine çıkacağız. Çarşamba günkü maça çok iyi konsantre olmalıyız” diye konuştu.

Gaziantepspor'a attığı takımının ilk golünde topun eline çarptığını hissetmediğini belirten Mehmet Topal, “Pozisyonu izledim, istem dışı top koluma çarpmış. Mehmet Topuz güzel bir orta yaptı. Rakiple mücadeleden çıkıp topa kafa vurmaya çalıştım. Kafa vururken elime çarptığını hiç hissetmedim. O an hissetseydim bunu hakeme söylerdim. Bunun için çok özür dilerim. Ama futbolun içinde olan şeyler bunlar. Saha içinde fark edemiyorsunuz. Pozisyonu devam ettirmek zorundaydım, devam ettirdim” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA