Çalımbay: Ofansta İyiydik Ama Defansta Hiç İyi Değildik

Sivasspor Teknik Direktör Rıza Çalımbay, sahalarında İçel İdman Yurdu ile 3-3 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından, “Ofansta iyiydik ama defansta hiç iyi değildik; çok kötü goller yedik” dedi.

Çalımbay, maçın ardından yaptığı açıklamada, ilk yarı çok zevkli bir maç olduğunu belirterek, “Güzel, pozisyonu fazla olan bir maç oldu. Ama ikinci yarı hiç zevkli değildi. İlk yarı istediğimiz oyunu oynayıp istediğimiz şeyleri yaptık ama maalesef geçen seneki defans hatalarımız aynen devam ediyor. İki tane ölü toptan gol yedik bariz bir şekilde. Bu bizim için eksi bir durum. İkinci yarı ilerde çoğalmamız gerekirken çoğalamadık. Bunlar mazeret değil ama problemlerimiz var, çözmemiz gerekiyor. Örneğin Kamil Grosicki’nin problemleri var. Eneramo’nun en az 3 haftaya ihtiyacı var. Hazır olmadan hiçbir şey olmaz. Bu arkadaşların durumu çok çok önemli. Eneramo 2 gol attı ama 60. dakikadan Sonra ister istemez bir düşüş oldu. Onu değiştirmek istedik, yerine sokacak adamımız yok. Mecburen başka değişiklikler yapmak zorunda kaldık." dedi.

"Bu sefer ofans olarak çok çok iyiydik ama defans olarak iyi değildik, çok kötü goller yedik." diyen Çalımbay, hakemin dört dörtlük bir yönetim gösterdiğini belirterek, "Kendisini tebrik ediyorum ama faullerde yaptığı hatalar da bana göre hiçbir hakemin yapmaması gereken, gereksiz şeylerdi." şeklinde konuştu.

Çalımbay şöyle devam etti: "Lige başlarken de söyledik. Üçüncü haftadan Sonra biz çok çok daha iyi bir duruma geleceğiz. Şu an aldığımız forvet oyuncularının ikisi de sakat. Fenerbahçe maçı ve milli maç arasından Sonra daha iyi olacak; hem sakatlar iyileşmiş olacak hem alternatiflerimiz çoğalacak. Zor maçlar başlıyor; şu oyunun çok çok üstüne çıkmamız şart." SAĞLAM: TAKIMIN YÜZDE 50'Sİ DEĞİŞTİİçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam da, "İyi bir rakiple oynadıklarını ve oyuncularının yüzde 90'ı değişmeyen oturmuş ve pekişmiş bir kadroya sahip olmalarının en büyük avantajları olduğunu belirterek, “Özellikle biz geçen haftadan ve geçen senelerden farklıyız. Neredeyse sahadaki oyuncuların yüzde 50’si değişti. Oturması gereken bir mantalite var. Belli bölümlerde bunu yaptık ama bunu ilerleyen haftalarda daha da pekiştireceğiz. Şu anlamda sıkıntılıyız. Hafta içerisine çalışmamıza ve oyuncu arkadaşlarımızla paylaşmamıza rağmen, Sivasspor atabileceği kendine has metotlarla gol attı. Maalasef bunları da yedik. Kaliteli ekibiz, sıra dışı ekibiz. Sıra dışı olduğumuzu göstereceğimiz tek yer saha." diye konuştu.

Maçın hakemi Serkan Çınar'ın, beğendiği hakemlerden olduğunu da dile getiren Sağlam, "Şöyle eleştirebilirim. Yıldız oyuncuları sadece büyük takımlarda değil bizim gibi takımlarda oynarken de koruyabilmek önemli. Farklı bir anlayışla sahaya çıkan arkadaşlarımız vardı ama soyunma odasında 7-8 kişi masörün odasında buz tedavisi yaptırmakla meşguldü. Bu konuda biraz daha dikkat edersek sevinirim. Bu fauller özellikle arkadan yapılan fauller kastiye kaçarsa gözardı etmemesi gerekir." dedi.

Sivassporlu Uğur Kavuk ise, maça istedikleri gibi başladıklarını, golleri de bulduklarını belirterek, şampiyonluğa oynamış bir takımın 3-1 öndeyken böyle hatalar yapma lüksünün olmadığını söyleyerek, “İlk yarıyı 3-2 önde bitirdik, ikinci yarı ilk yarıdaki gibi istediğimiz şekilde mücadele edemedik. İleride top tutamadık. Mücadele anlamında sadece beraberliği kurtarabildik” dedi.

İçel İdmanyurdu’ndan Culio ve Serkan da, maça iyi başlamadıklarını hatalı goller yediklerini ancak ikinci yarıda iyi mücadele Sonunda golleri bularak beraberliği sağladıklarını, Son 15 dakika biraz daha iyi oynamaları halinde galip gelebileceklerini ancak bunu başaramadıklarını ifade ettiler .