Beşiktaş-galatasaray Derbi Maçından Notlar

Spor Toto Süper Lig’i 2012-13 sezonunun ilk derbisinde Beşiktaş kendi sahasında Galatasaray’ı ağırladı.

Yeni sezonda ilk defa İnönü Stadı’nda takımlarıyla buluşan Beşiktaşlı taraftarlar, tribünleri tamamen doldurdular. Galatasaraylı taraftarlara ayrılan deplasman tribünü ise iki kulübün ortak aldığı karar ile boş kaldı.

“FEDA ETMEYEN VEDA EDER”

Yeni sezonun ilk derbisinde Beşiktaşlı taraftarların ‘Feda’ için hazırladıkları pankartlar dikkat çekti. Yeni açık tribününde yer alan ‘Feda etmeyen veda eder’ pankartı ilgi gördü. Beşiktaşlı taraftarların hazırladıkları sopalı pankartlarda beğeni topladı. Öte yandan ‘Çarşı’ grubu 30. yılını hazırladığı dev bir pankartla kutladı. ‘Çarşı her şeye karşı. 1982-2012’ yazılı pankart dikkat çekti. Çarşı, hayatını kaybeden tribün liderlerinden ‘Optik Başkan’ lakaplı Mehmet Işıklar’ı unutmadı. Maç öncesi Işıkları’ın mezarı başında anma töreni düzenleyen taraftarlar, tribünde ise resminin bulunduğu pankartı açtı.

MCGREGOR YEDEK

Ülkesinin Milli takım maçında sakatlanan ve siyah-beyazlı takımda yerini Cenk’e bırakan kaleci McGregor’u Samet Aybaba yedek soyundurdu. Yeni transferleden Olcay Şahan’da siyah-beyazlı formayla ilk kez İnönü stadında resmi bir maça çıktı. Uzun görüşmeler neticesi bu sezonda tekrar kiralanan Galatasaraylı futbolcu Melo’da yeni sezonda ilk kez 11’deki yerini aldı.

BEŞİKTAŞ’IN TAKIM OTOBÜSÜ BOZULDU

Öte yandan Beşiktaşlı futbolcuları taşıyan otobüs stadın girişinde arıza yaptı. Siyah-beyazlı futbolcular otobüsün bozulması üzerine taraftarların bulunduğu alana indi. Futbolcular polis ekiplerinin oluşturduğu kordondan stada girdi.

TERÖRE BÜYÜK TEPKİ

Maç öncesinde Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısında ve Şırnak'taki trafik kazasında hayatını kaybeden şehitler, vefat eden TFF Etik Kurulu Üyesi Kemal Işkın Keleşoğlu, geçirdikleri trafik kazaları sonucu hayatlarını kaybeden Siirtspor Kulübü Başkanı Seyfettin Akarmut, 1461 Trabzon A2 takımı oyuncusu Burak Hacıhamzaoğlu ile geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Sarıyer'in eski futbolcu ve teknik adamlarından Yakup Kaptan ile vefat eden Galatasaraylı eski futbolcu Metin Kurt'un anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada İnönü Stadı tribünlerinde taraftarlar ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı .

Kaynak: İHA