Aykut Kocaman: Benim Hayat Görüşüme Göre Başkan Anons Yapmamalıydı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Gaziantepspor’u kaliteli ayaklarıyla yendiklerini belirterek, başkan Aziz Yıldırım’ın maçın 74. dakikasında taraftara yönelik yaptığı anonsu da doğru bulmadığını dile getirdi.

Spor Toto Süper Lig’de Gaziantepspor’u 3 – 0 yenerek 3 puanın sahibi olan Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın da pozisyonlara girdiğini belirterek, “Açık söylemek gerekirse, kaliteli ayakları olan Fenerbahçe, maçı kazanan taraf oldu.” dedi.

Gaziantepspor’a karşılaşmanın ikinci yarısında çok sayıda pozisyon verilmesinin nedeni sorulan Kocaman, bunu yorgunluğa bağlamanın doğru olmayacağını kaydederek, “Yüksek istek vardı. Bu bir yere kadar tempoyu arttıran aynı zamanda pozitif anlamda çok şey koyan bir durum. Özellikle gole doğru çok doğru gidiyordu her şey. Yüksek isteklilik oyun içinde zaman zaman bizi kırdı.” diye konuştu.

Spartak Moskova karşısında Alex'li bir sistemle mi sahada olacakları yönünde bir soruyu da cevaplayan Kocaman, “Öncelikle Alex, bir sistem değil. Spartak Moskova maçı için, yarın antrenmandan Sonra ayrıntılı bir şekilde oynadığımız maçı ve rakibimizin Son maçını izleyeceğiz. Önümüzde 4 uzun gün var. Kafamın içinde tabii bazı şeyler var. Ama kimseyi ilgilendirdiğini tahmin etmiyorum. Yine söyleyeyim, maçı tekrar izleyip neler yapabileceğimize karar vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Aziz Yıldırım’ın anonsla taraftarlardan takımlarına destek olmalarını istemesiyle ilgili soruya ise Kocaman, “Başkanın anonsu, benim hayat görüşüme göre olmaması gerekiyor. Bir başkanın böyle bir şey yapmasını istemiyorum. Başkanı orada konuşmaya iten etken neydi bu konuşulmalı.” cevabını verdi.Sarı – lacivertli futbolcu Selçuk Şahin ise ligin güçlü ekiplerinden bir tanesiyle oynadıklarını dile getirerek, “Biz de rakibimize oyunumuzu kabullendirmek istedik. Bunaltıcı hava da bizi etkiledi. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Zaman zaman oyun üstünlüğünü elimize geçirdik. Zaman zaman mücadele ederek iyi oynayarak bir maçı geçirmeye çalıştık. Kendi sahamızda şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülümüz yok.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’yi 1 – 0 öne geçiren golü atan Mehmet Topal da karşılaşmaya takım halinde iyi başladıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Sıcak havaya rağmen iyi mücadele ettik. Takım halinde iyi defans yaptık; ama açıklar da verdik. Spartak Moskova maçı öncesi bu maçı kazanmamız moral açısından iyi oldu.”Golü, topu elle düzelterek attığı yönündeki iddialara da cevap veren Mehmet Topal, “Karşılaşmanın ardından gol pozisyonunu izledim. İstem dışı top koluma çarpmış. Ben rakiple mücadeleden çıkıp kafa vururken elime çarptığını hissetmedim. Eğer hissetseydim bunu hakeme söylerdim. Pozisyonu devam ettirdim. Bunun için özür dilerim. Bunlar futbolda olan şeyler. Saha içinde hissedemiyorsunuz. Devam ettirmek zorundaydım pozisyonu, ben de devam ettirdim.” diyerek sözlerini tamamladı .