Ali Şen: Aykut Alex İşini Sezon Başında Bitirmeliydi

Fenerbahçe’nin efsane başkanı Ali Şen, 1996 yılında takımdan gönderdiği Aykut Kocaman’ın Alex ile yaşadığı kriz hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Ali Şen, kendisinin Kocaman’ı takımdan gönderirken gösterdiği cesareti, Kocaman’ın Alex’e karşı gösteremediğini söyledi ve “İşi sezon başında bitirmeliydi. Bu yüzden şimdi sıkıntı yaşıyor.” dedi.

Yıllar önce Fenerbahçe’den gönderdiği Kocaman’ın kendisini şimdi daha iyi anlaması gerektiğini belirten Ali Şen’in Maraton.com'da yayınlanan röportajının ayrıntısı şöyle:- Alex de Souza meselesi malum. Böylesine kariyerli futbolcu, bu şekilde malzeme edilmeyi hak etti mi?
Buradaki yanlış nereden kaynaklanıyor?Yanlış, 1 yıl daha fazla yaşlanmasında! Yıldız futbolcular kariyerlerinin sonuna geldiği zaman bu sorun hep yaşanır. Galatasaray’da Metin Oktay yaşadı. Bizde Lefter ile Can Bartu yaşadı. Daha sonra Oğuz Çetin ile Aykut Kocaman yaşadı. Şimdi o futbolcular teknik direktör olunca, hocalık koltuğundan başkanın koltuğuna baktıklarında ne kadar haklı olduklarımızı daha iyi görüyorlardır. Alex’i baştan göndermesi lazımdı. Ama Alex ile yola devam ediyorsa Alex’i de kadroda tutmaya devam ediyorsa o zaman ondan yararlanmalı.- Böyle önemli isimler, hocalar, teknik direktörler, kulübün tarihine geçmiş isimler birbirlerini kıskanabilirler mi?Yani insanın yapısında kıskançlık var. Ama ben bu konularda Alex’in Aykut’a saygı göstermesini beklerdim. Aykut konusuna gelince, madem ki bu yıl kafasında ne yapacağını düşünüyordu, Alex’i sezon başında gönderebilirdi. O iş bir cesaret isterdi. Benim cesaretimi gösteremedi.