Akhisar Belediyespor-gençlerbirliği Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı.

Maç Sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, maçın bekledikleri gibi zor geçtiğini söyleyerek, “Akhisar Belediyespor futbolun sadece isim ve bütçe olmadığını bu hafta da gösterdi. Takım oyunu oynamak çok önemli. Biz kendi işimizi kendimiz zora soktuk. İlerdeki oyuncularımızı topla buluşturup, dönen topları orta sahadaki oyuncularımızla buluşturmayı hedeflemiştik ama ilerde topu tutamadık. Tenis düzeyinde bir maç oynadık. Son pasları iyi atmış olsaydık, pozisyon da üretebilirdik. Jimmy'nin ve Zec'in pozisyonları vardı ama Ramazan'ın da kurtardığı şutlar vardı. Maçın hakkı beraberlikti. Takımın Son 15 dakikada gösterdiği performans beni mutlu etti. Baskıya rağmen rakibe daha az pozisyon verdik. 10 kişi kaldığımızda daha etkili oynadık” dedi.

Gençlerbirliği oyuncusu Mehmet Kara, hava şartlarının kendilerini zorladığını, eksik kalmalarına rağmen aldıkları bir puanın kendileri için iyi olduğunu söyledi.

Kaleci Ramazan ise hava şartları nedeniyle kendisinin bile nefes alamayacak duruma geldiğini belirterek, “Bir puan sevindirici. Mücadelemiz iyiydi ama oyunumuz iyi değildi” diye konuştu.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, geçen haftaya göre daha iyi bir oyun ortaya koyduklarını, gol pozisyonu bulduklarını ve rakiplerine pozisyon şansı tanımadıklarını kaydetti.

Müsabakanın iyi geçtiğini anlatan Hamzaoğlu, “Ama golsüz bir müsabaka olduğu için memnun değiliz. Her iki takım da iyi mücadele ortaya koydu. Biz performansımızı bundan Sonra da artırarak devam etmeye çalışacağız. Lige renk katma hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu, kendi evlerinde oynadıkları ilk müsabaka için taraftar coşkusunun iyi olduğunu, bunun artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

Hamza Hamzaoğlu beraberliğe çok sevinmediğini aktararak, “3 puanı almamız gerekirdi diye düşünüyorum. Ama olmadı, bazen böyle maçlar oluyor. Aldığımız bir puan önemliydi. Sonuçta puandan ziyade ortaya konan oyun memnun etti” yorumunu yaptı.

Akhisar Belediyesporlu futbolcu Merter Yüce de müsabakada oyun anlamında üstün olduklarını ancak gol bulamadıklarını ifade ederek, “Tek eksiğimiz goldü. Evimizdeki ilk maçımızda taraftarlarımıza gol izletelim isterdik” şeklinde konuştu.

Sertan Vardar ise kendilerini desteklemeye gelen taraftarların oyundan memnun kaldığını tahmin ettiğini, bu çizgide devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA