Van Gölü Su Sporları İle Renklendi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde“22. Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri” kapsamında, dragon su sporları ve bilek güreşi müsabakaları yapıldı.

Ahlat Limanı'nda düzenlenen yarışmalar oldukça renkli geçti. Su sporları yarışmaları, gençlerin Van Gölü'nün serin sularında attıkları kulaçlarla başladı.

Yüzme yarışmasına katılan gençler güzel bir yarışma başlatarak su sporlarında yüzmenin önemini adeta kulaçlarıyla sergiledi. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un startı ile başlayan dragon yarışları oldukça çekişmeli geçti. Yarışmaları sonuna kadar büyük bir beğeni ile izleyen Vali Veysel Yurdakul’un kısa bir su kayağı gösterisi büyük alkış aldı. Vali Yurdakul, düzenlenen yarışmalarla ilgili kısa bir açıklama yaparak, “Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, değerli vatandaşlar ve sporcular öncülüğünde çok güzel günler Ahlat’ı bekliyor. Bu bakımdan bu güzel organizasyon için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ise, ”Arıtma tesisimizin hizmete açılmasıyla birlikte Van Gölü daha temiz ve kullanılabilir bir hale gelmiştir. Gönül rahatlığı ile göle girebiliriz. Artık herkesi bu gölün güzellikleri ile buluşmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yarışmaların ardından dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi

Kaynak: İHA