Milli Basketbol Takımı Antrenörü Tanjeviç Açıklaması

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri Grubu'nda Portekiz'i yenen Türkiye'de antrenör Bogdan Tanjevic, rakibin en iyi oyununu kendilerine karşı oynadıklarını belirterek, ''Gençlerin enerjilerinden yararlanmaya çalıştık'' dedi.

Tanjevic, Portekiz'in maçı kazanmaya hazır olduğunu anlatarak, ''Bence 3 maçlık serinin en iyi oyunu oynadılar. Salonda çok güzel bir atmosfer vardı. Bizden 5 ribaunt daha fazla almışlar, 4 kez daha fazla top çalmışlar. Bugün ağabeyleri daha az oynattık. Gençlerin enerjilerinden yararlanmaya çalıştık'' diye konuştu.

Semih'in iyi bir oyun ortaya koyduğunu ifade eden Tanjevic, ''Kendisi çok fazla faul atışından yararlanamadı. En büyük sorunumuz faul atışları. Faul atışlarında yüzdemiz yine düşüktü. Bu konuda çalışıp kendimizi geliştirmemiz lazım'' değerlendirmesinde bulundu.

Gruptaki Çek Cumhuriyeti maçının önemine dikkati çeken Bogdan Tanjevic, şunları belirtti:

''Bizim için en önemli maç, iyi bir takım. Deplasmanda Belarus ve Portekiz'i yendiler. Onlar fikstürde avantajlılar. Eksikleri tamamlayarak İtalya karşısında oynadığımız 35 dakikalık oyunu tekrarlayıp maçı kazanmaya çalışacağız.''

Mili oyunculardan Şafak ise kendi seyircileri önünde kazanmaları gerektiğini anlatarak, ''Burada kazanmamız gerekiyordu. Çek Cumhuriyeti maçında oyunumuzu en iyi şekilde sahaya yansıtarak kazanmak istiyoruz'' dedi.

-Portekiz Cephesi-

Portekiz Milli Takım Antrenörü Mario Palma da maç sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye'nin iyi bir takım olduğunu belirterek, ''En büyük sorunumuz şut yüzdemiz'' dedi.

Ribauntlarda üstün olduklarına dikkati çeken Palma, şöyle konuştu:

''En büyük sorunumuz şut yüzdemiz. Sonuçta bu yüzdeyle maç kazanılmaz. Türkiye'nin iyi uzunları var. Serbest atış şansı tanımıyorlar. Atışlarımızı bozdular. İçeriden sayı bulamayınca maçı kaybettik. 2. periyotta fark açıldı. Rakibe böyle bir seri verince maçı kazanmak kolay değil. Oyuncuların performansından memnunum. 20 atıştan fazla yaptık ama yine de yüzdemiz düşüktü. Türkiye'nin çok iyi seviyede basketbol oynadıklarını söyleyebilirim.''

Portekizli oyunculardan Santos ise çok iyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini belirterek, ''Türkiye'nin hücum silahları çeşitlilik gösteriyor. Biz onların içerden atacakları sayıları azaltmaya çalıştık. Dışarıdan ise çok yüzdeli sayı attılar. Türkiye gibi bir takıma dayanmamız için daha çok çalışmamız gerekir'' dedi.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA