Gökhan Edman: Rusya Karşısında Maçı İki Kez Çevirerek Kazandık

Genç Kızlar Voleybol Milli Takımı Antrenörü Gökhan Edman, Rusya’ya karşı iki kere giden maçı çevirerek kazandıklarını söyledi.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan başarılı antrenör, sahada mücadele oyuncaları kutladı.

Edman, "Kendi içimizde konuştuğumuzda disiplinimizi maç içerisinde kaybediyoruz gibi gelse de bugün iki kere giden bir maçı çevirdik. 5. sette olağanüstü bir oyunla açık ara kazanıp finale çıktık. Rusya karşısında beklemediğimiz bir taktik planla karşılaştık. Oyuna adapte olmamız uzun sürmedi. Rusya hem seyirci baskısına hem de bizim sahamızda oynamasına rağmen iyi bir oyun çıkardı." dedi.

Maç sonrası büyük bir sevinç yaşayan Genç Sultanlar ise şunları söyledi: Ceylan Arısan, “Biz birbirine kenetlenmiş ve kendine inanan bir takımız. Hiçbir zaman mücadeleyi bırakmıyoruz. Finalde de ne olursa olsun mücadeleyi hiçbir şekilde bırakmayacağız. Geçen sene Yıldız Kızlar Takımı’yla şampiyon olmuş ve tarih yazmıştık. Önemli olan şampiyon olmak, tek yürek sahaya çıkacağız. Ankara seyircisini bekliyoruz.” diye konuştu.

Kübra Akman ise "Çok mutluyum, çok heyecanlıyım Sırbistan maçını artık yarın düşüneceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Çağla Akın da “İyi bir oyun oynadık, yarın çok çok daha iyisini oynayacağız. Maçın Sırbistan’la olması ayrı bir hırs katıyor bize. Yarın da geçen seneki gibi şampiyon olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Ece Hocaoğlu, "Türkiye’nin daha önceki en iyi derecesi üçüncülüktü. Biz bunu geçtik. En kötüsü ikinciyiz ama bu bize yetmiyor, kupayı istiyoruz. Çok iyi bir geri dönüş yaptık. Yarın daha iyi bir oyunla kupayı, kaldırıp, Türkiye’ye armağan etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Pasör Dilara Bağcı ise "Bu maç en zor maçtı. Sırbistan’ı finalde yeneceğimizi düşünüyorum. Sırbistan’la daha önce de oynadık. Rusya’yı yendik, finalde daha rahat oynayacağız." dedi.