Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş Taraftarı Metin Kurt'un Cenazesinde Buluştu

Hayatını kaybeden Galatasaray’ın eski futbolcularından Metin Kurt son yolculuğuna alkışlarla uğurlandı.

Milli futbolcu Metin Kurt’un cenazesi futbol camiasının dostluk örneklerinden birine sahne oldu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları Metin Kurt’un tabutunu omuz omuza uğurladığı.

Ataşehir Mimarsinan Cami'den Son yolculuğuna uğurlanan Metin Kurt’un cenazesine, Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün yanı sıra, Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü Lütfi Arıboğan, Galatasaraylı yöneticiler, Galatasaray Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın taraftarları ile Metin Kurt’un sevenleri katıldı.

Cenazade duygularını dile getiren Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, ‘Türk futbolu önemli bir simini kaybetti’ diyerek, “Fikirleri, idealleri uğruna yaşamış bir şahsiyetti. Önceliği prensipler oluştu. prensipleri ile yaşayan insanlara hep saygı duymuşumdur. Hepimizin de saygı duyması gerekir. Allah gani gani rahmet eğlesin diyorum. Ailesine ve tüm spor camiasına baş sağlığı diliyorum” açıklamasında bulundu.

Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü Lütfi Arıboğan ise, Galataray’ın gerçek bir efsanesini kaybettiğini dile getirerek, “Sevgili Metin Kurt bizim çocukluk idolümüz idi. Büyük bir futbolcu idi Genç yaşta kaybettiğimiz önemli bir kişilikti. Camia olarakta çok üzgünüz Allah rahmet eğlesin. Ailesine sabır diliyorum” dedi.

Futbol camiasının üç büyük kulübünün taraftarları ise bu acı günde bir araya gelerek örnek bir dostluk imajı sergiledi. Taraftarlar Metin Kurt’un futbola barış ve kardeşliği getirme isteğini belirterek, “Metin abi futbolun barış ve kardeşlik olduğunu bütün taraftarlara gösteren bir kişiydi. Ayrıca Metin Kurt sadece futboluyla değil, yaptığı işlerlede örnek olan bir insandı. Bizde onun bu günde bir araya geldik. Metin Kurt her şeyin rekabet olmadığı dostluk ve kardeşliğin üstün geldiği bir futbol camiası görmek isterdi” dediler.

Cenazede farklı takım taraftarlarının astığı pankartlar dikkat çekti. Kılınan namazın ardından avluda bulunan herkes Metin Kurt’u alkışlarla Son yolculuğuna uğurladı .

Kaynak: İHA