Asrın Güreşçisi Ceyhan’da

Asrın Güreşçisi olarak bilenen Hamza Yerlikaya Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti.

Hamza Yerlikaya, Uzun süre sonra Adana’da olmak, Ceyhan’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yarın yapılacak olan Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ Güreş festivaline katılmak için Adana’da bulunuyorum. Bu arada spor aşığı, güreş sevdalısı olan Ceyhan Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’yü hem spora vermiş olduğu destek, hem güreşçiye ve sporcuya verildiği değerlerden dolayı kendisini ziyaret edip teşekkür etmek istedik. Cenabı Allah kendisine güç versin ki, o da spora ve sporculara destek olmaya devam etsin” şeklinde konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hamza Yerlikaya bizim için olimpiyat şampiyonu bir güreşçiden öte Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu ender güreşçilerimizden birsi. Sağlık sebeplerinden dolayı geçtiğimiz olimpiyatlara katılamadı. Ama güreşe hizmet etme noktasında enerjisinin ve azminin var olduğunu düşünüyorum. Güreşin içinden gelen, Dünya ve Türk Güreş camiasında herkes tarafından sevilen ve kabul edilen bir olimpiyat şampiyonu olarak ben kendilerinin Türk Güreşi’ne hizmet etmesini arzu ediyorum. Eğer böyle bir kararı kendilerini de uygun görürlerse Ceyhan Belediyespor, hem serbestte hem de grekoromen’de mücadele eden takımlarımız var. Eğer Türk Sporuna Türk Güreşi’ne hizmet etme kararı alırsa biz Ceyhan belediyesi olarak kayıtsız şartsız kendisine destek vereceğiz” dedi.

Başkan Sözlü, daha sonra ziyaretleri anısına asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya’ya Cini tabak hediye etti.

Ziyarette, Ceyhan Belediyespor Güreş Şube Başkanı Osman Üstok, Kulüp Asbaşkanı Dr. Yalcın Şanlı, Muhasip Hayati Uyar, Üye İsmail Taymaz ve Güreş Antrenörü Mehmet Sırkıtı da hazır bulundu .

Kaynak: İHA