Altay Bütçesini Küçülttü

İzmir Alsancak Stadı’nı uzun uğraşlar sonunda 1 yıl daha kiralayan Altay, bu sezon bütçesinde yarı yarıya küçülmeye gitti.

Altay yönetimi, kulüp başkanı Ömer Hızlıok önderliğinde Ankara’daki uzun görüşmelerin sonunda emektar Alsancak Stadı’nı 1 yıl daha kiraladı. Altay Kulübü Basın Sözcüsü Ergül Gülbent, stadın tekrar kiralanma prosedürlerinin uzun sürdüğünü belirterek, “ Altay Alsancak Stadı’nı kiralama prosedürleri uzun sürdü ve sonunda dün netice alarak kiraladık. İlk peşinat olarak 86.900 TL yatırdık. Alsancak Stadı zemininin yıprandığını kimse inkar edemez. Biz yönetim olarak iyileştirme çalışmalarına mevsimin uyguluğu nedeniyle Eylül ayında başlatacağız. Çalışmalarımız Ekim ayına kadar sürecek. Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslan’ın, Kordon'un çimleri daha iyi sözüne diyecek bir şeyim yok. Bu hocanın kendi görüşüdür. Atatürk Stadı’nın zemininin de iyi olduğunu kimse söyleyemez. Alsancak Stadı’nın zemini kötünün iyisidir. Zeminden tam verim alınmak isteniyorsa komple kaldırılıp yenilenmelidir. Zeminin bakımının yapılması için anlaştığımız bir firma var. Bu yılda aynı şirket yenileme çalışmalarını yapacak” dedi.

AKIN KARDEŞLERDEN MEMNUNUZ

Yeni transferler Akın kardeşlerden memnun olduklarını söyleyen Gülbent; “ Serhat Akın ve Serkan Akın’dan memnunuz. Takıma kısa sürede uyum sağladılar. Hazırlık maçlarında eksiklerini tamamlayarak ikisi de lige hazır hale gelecekler. Kendilerine bu sezon güvenimiz tamdır” dedi.

ALTAY’IN GERÇEKLERİNİ TARAFTARIMIZ GÖRMELİ Altay Kulübü’nün hiçbir kalıcı ve sürekli gelir kaynağı olmadığını söyleyen Gülbent; “ Altay gibi köklü bir kulüp sürekli başarılı olmalıdır. Ekonomik anlamda kulübümüzün kalıcı ve sürekli gelir kaynağı yok. Gelir düzeyimizi yükseltmek için ve kısa vadede de olsa rahat bir nefes almak adına kulübümüzün önüne 1 yıllığına isim sponsoru almayı düşünüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor ve olumlu gelişmeler var. Fakat olmazsa da dünyanın sonu değil. Kalıcı gelir faaliyetleri içinde çalışmalarımız devam ediyor fakat işlemler biraz yavaş ilerliyor” dedi.

MALİYET DÜŞTÜ Bu sene maliyeti düşük fakat geçen seneye göre iyi bir takım kurulduğunu belirten Gülbent, “ Bu sene maliyeti düşük bir takım kurduk. Futbolcularımızın garanti paralarını planladığımız şekilde ödemek istiyoruz. Geçen yıl bütçemiz 3 milyon 400 bin TL iken bu sene 1 milyon 700 bin TL. Ödenen para ise geçen sene 2 milyon 200 bin TL iken bu sene 1 milyon 200 bin TL’ye düştü. Ayrıca Altay’ın başarılı olduğu dönemler hep altyapısından oyuncuları A takıma çıkardığı sezonlar olmuştur. Bu sezonda altyapımızdan en az 10 oyuncumuz var. Biz tüm oyuncularımızı sezon sonuna kadar elimizde tutmak istiyoruz. Ciddi şekilde talep olursa sezon sonuna kadar bizde oynamak şartıyla satılabilir” şeklinde konuştu.

KOMBİNE SATIŞI PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYORKombine kart satışların pazartesi günü storeden satışa çıkacağını açıklayan Gülbent, " Pazartesi günü storemizde kombine satışlarımız başlıyor. Açık tribünü 30 TL, kapalı tribünü 100 TL, vip tribün ise 500 TL olarak belirledik. Kulübümüz her yıl ortalama 2 bin kombine satışı var. Bu sene taraftarlarımızın kombine kartlara daha çok ilgi gösterip Altay'a sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA