Adanaspor-şanlıurfaspor Maçından Gol Sesi Çıkmadı

PTT 1. Lig’in ilk haftasında Adanaspor, sahasında konuk ettiği Şanlıurfaspor ile 0-0 berabere kalarak, puanları paylaştı.

Her iki takım da sezona puan kaybı ile başladı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, 0-0'lık skorun beklenen bir sonuç olmadığının altını çizerek, sezonun ilk maçlarının her zaman zor olduğu gibi büyük bir karmaşaya neden olabileceğinin söyledi.

İlk hafta maçlarında hiç kimsenin koordinasyonunu doğru düzgün sahaya yansıtamayacağını yorumunda bulunan Eriş, "Her ne kadar, birlikte oynamaya alışmış bir takım olsakta ligin ilk maçı bizim açımızdan da zor geçti. Sahaya yansıtılan oyun, hiçte beklediğim istediğim bir oyun değildi" dedi

Rakipleri karşısında net gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini kaydeden Eriş, ilk maçta bu kadar kötü bir futbol ortaya koymalarına rağmen, pozisyon anlamında yakalanabilecek pozisyonları yakaladıklarını, ancak bunu değerlendiremediklerini dile getirdi.

“RAKİBİMİZ DE EN AZ BİZİM KADAR FORMSUZDU”

Levent Eriş, takımın bir takım zaafları olduğunu söyleyerek, “Bunun en belirgini, orta sahada yaşanan sıkıntılar. Bu sıkıntıyı da yapacağımız transfer ile çözmek istiyoruz. Hakikaten bu bölgede hem topa sahip olduğumuzda, hem de top rakipteyken büyük sıkıntılar yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Rakiplerinin de en az kendileri kadar formsuz olduğunu vurgulayan Eriş, seyir zevki çokta yüksek olmayan, hatalarla dolu, hakem hatalarının da yüzde 100 olduğu bir müsabakayı geride bıraktıklarını da sözlerine ekledi.

Adanasporlu futbolcu Berk Neziroğulları, sahaya 3 puan kazanmak için çıktıklarının altını çizerek, “Rakibimizden daha iyiydik ama olmadı. Bu puan kayıplarını gelecek maçlarda telafi edeceğiz” yorumunda bulundu.

Adanasporlu bir diğer oyuncu Güngör Kaya da, “Sıcak havaya her iki takımı da olumsuz etkiledi. Sahaya galip gelmek için çıktık. Haftaya 3 puana ulaşacağımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu

Adanasporlu oyuncu Cem Özdemir ise, sıcak havaya rağmen her iki takımın da iyi mücadele ettiğini vurgulayarak, kazanmak için her şeyi yaptıklarını, ancak bunu başaramadıkları gibi şansızlıklarını da aşamadıklarını, önümüzdeki haftalarda kaybedilen 2 puanı telafi edeceklerini dile getirdi.

ŞANLIURFASPOR CEPHESİ

Hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınmadığının altını çizen Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç, sıcak havaya rağmen her iki takım da iyi mücadele ettiğini, ancak sonuçta her iki taraf için de kaybedilen 2 puan olduğunu ifade etti.

Kılıç, sakatlıklar nedeniyle önemli oyuncularından yoksun olarak Adanaspor karşısında mücadele ettiklerini belirterek, “Her şeye rağmen ligin iddialı ve kaliteli bir takımı karşısında, kendi sahasında bir puan almak bizim için çok önemli ve değerli. Oyuncularımı kutluyorum. Gerçekten sahada muhteşem bir mücadele ortaya koydular. Organizasyon açısından bir takım hata ve eksikliklerimiz olmasına rağmen yine de rakibimiz karşısında etkiliydik” diye konuştu.

“ALINAN BİR PUAN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ VE DEĞERLİ"

Daha önce kendisinin de Adanaspor’u çalıştırdığını hatırlatan Kılıç, şunları söyledi: “Bizim gibi rakibimizin de net gol pozisyonları vardı, şutlar ile kalemizde tehlikeli olmaya çalıştılar. Böylesine güçlü ve iyi bir takım karşısında puan almak önemli. Oyuncularımı kutluyorum, müthiş bir mücadele örneği ortaya koydular. Zaman zaman çağdaş futbol adına çok güzel şeyler yapmasak da iyi bir mücadele örneği ortaya koyduk. Bir puan çok mu önemli? Elbetti ki önemli. Adanaspor karşısında alınan bir puan bizim için çok önemli ve değerli.” Şanlıurfasporlu oyuncu Mehmet Ayaz, ligde henüz yeni olduklarını, bu noktada da Adanaspor karşısında alınan beraberliğin iyi bir sonuç olduğunu ve takım olarak daha iyi olacakları gibi ligde ses getireceklerine de inandığını söyledi

Bir diğer Şanlıurfasporlu futbolcu Özgür Özkaya da, çok iyi konsantre olarak sahaya çıktıklarının altını çizerek, rakipleri karşısında da çok iyi mücadele ettiklerine inandığını dile getirdi. Özkaya, ligin henüz çok başında olduklarını ve takımların da yavaş yavaş kendine geldiği yorumunu yaparak, “Biz de ligde çok iddialı olduğumuzu bu müsabaka ile birlikte ortaya koyduğumuzu düşünüyorum” açıklamasında bulundu .

Kaynak: İHA