Trabzonspor Videoton Maçı Golsüz Sonuçlandı

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Videoton karşısına avantajlı bir skor almak için çıkan Trabzonspor pozisyona bile giremedi. Kaleye 13 şut çeken Fırtına, bunlardan sadece bir tanesinde isabet sağlayabildi.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında karşı karşıya geldiği Macar temsilcisi Videoton ile golsüz berabere kalarak büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bordo-Mavililer bol gollü bir galibiyet ve avantajlı bir skor elde etmek amacıyla çıktığı rakibi karşısında gol atmak bir yana pozisyona bile giremedi. Gol yollarındaki etkili silahları suskun kalan Fırtına rakip kaleye 90 dakika boyunca 13 şut atarken, bunlardan sadece birinde etkili olabildi. İlk yarıda etkisiz bir performans sergileyen Fırtına, Volkan Şen 'in skatlanıp çıkmasıyla adeta durdu. İkinci yarıda oyuna giren Alanzinho ise 54. dakikada Trabzonspor 'un rakip kaleye tek isabetli şutunu attı. Ancak onda da kaleci gole izin vermedi.

Umutlar Rövanşa Kaldı

Kendi sahasında oynadığı zorlu karşılaşmada taraftarlarını üzen Bordo-Mavililer gözünü rövanş karşılaşmasına çevirdi. Önümüzdeki hafta Macaristan 'da oynayacağı karşılaşmada turu geçmek için mücadele edecek olan Trabzonspor 'da teknik direktör Şenol Güneş 'in bütün kozlarını kullanacağı kaydedildi. Bu arada tecrübeli hocanın sakatlanan Volkan Şen ve Giray 'ın bir an önce tedavisinin yapılarak,
bu maça yetiştirilmelerini istediği belirtildi.

FırtınaYine Kazanamadı

Trabzonspor yeni sezon hazırlıkları için gittiği Almanya ve Hollanda 'da oynadığı 7 hazırlık maçında yenilgi yüzü görmemişti. Türkiye 'de Orduspor ile oynadığı maçtan 2-0 'lık galibiyetle ayrılan Bordo-Mavililer özel maçların aksine resmi maçlarda aynı başarayı gösteremedi. Oynadığı son altı resmi maçta galibiyet yüzü görmeyen Bordo-Mavililer son zaferini 21 Nisan 'da Beşiktaş ile oynadığı Süper Final karşılaşmasında elde etmişti. Trabzonspor son altı maçta 4 yenilgi 2 beraberlik aldı.

Beklenen Kadro
Süper Lig 'de oynadığı ilk maçta Karabükspor ile deplasmanda berabere kalan Trabzonspor, Videoton karşılaşmasına beklenen muhtemel 11 'iyle başladı. Cezalı Tolga 'nın yerine kaleyi Onur 'a emanet eden Şenol Güneş defansı da Serkan, Bamba, Giray ve Celustka 'dan oluşturdu. Zokora, Sapara, Colman, Volkan Şen ve Olcan ile orta sahayı kalabalık tutan Bordo-Mavililer ileride de Halil Altıntop ile gol bulmaya çalıştı. Ancak Fırtına 'nın çabası gol getirmeyince karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi.

Onur 'lu Direniş!
Trabzonspor, Macar rakibi Videoton karşısında pozisyona bile girmekte zorluk çekerken, kalesinde görev yapan Onur Kıvrak ise başarılı bir performans sergiledi. Tolga 'nın cezası nedeniyle uzun bir aranın ardından eldivenleri devralan Onur, rakip takım ataklarında kalesinde adeta devleşti. Onur 'un bu performansı Trabzonspor 'un oynayacağı rövanş maçı için en azından teselli oldu. Tecrübeli file bekçisi Trabzonspor 'un turu geçeceğine inandığını kaydederek, “Burada yapamadığımızı Macaristan 'da gerçekleştirmek istiyoruz. Gruplara kalmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Olmaz, Olamaz!
Not: İlerleyen satırlarda okumanız gerekeni hemen yazıyorum... Maçta net pozisyon yoktu, kör dövüşünün dakikaları vardı... İlerleyen satırlarda o yüzden dakika okuyamayacaksınız!

Bu oyuncu topluluğu kampta, idmanlarda çok daha derli toplu, takım gibiydi. Lige kötü başlamasının 'tuhaf tercih ' sebepleri vardı ama dünkü beraberliği kim nasıl açıklayabilir!

Oynamaktan çok oynatmamaya alışkın bir rakip karşısında alternatif oyun kurmakta zorlanan bir Trabzonspor...
Haftalar geçmesine, birçok özel prova yapılmasına rağmen alternatif üretemeyen bir Trabzonspor...
Nasıl bir değerlendirmeyse o kağıt üzerinde, kendisinden çok gerilerde bir rakibe evinde pozisyon üretmekte bile zorlanan bir Trabzonspor...

Önce Volkan, sonra Giray 'ın sakatlıkları, beraberinde gelen zorunlu değişiklikler... Hiçbiri mazeret olmaz, olamaz.
Trabzonspor 'un Videoton gibi bir rakip karşısında böyle oynamasının, zorlamamasının gerekçesi, alternatif planının mazereti olamaz.
Maçın geneline baktığımızda da bu tablo çok açık ve net bir şekilde ortadaydı. İlk yarıda Volkan 'ın sırtına binmiş, yine alternatifi olmayan hücüm yükü Trabzonspor 'u tek noktaya mecbur bıraktı. Top Halil 'e gelene kadar yoruldu, rakip pozisyon aldı, defans sıklaştı.
Rakibin gelmeye bile niyeti yoktu, bir ara, dakikalar 30 'u yeni geçmişken Macarlar ilk şutunu attı. Bu aslında ben de varım demekti. Sadece kapanmadığını, arada bir yoklayacağını gösterdi. Koskoca ilk yarı böyle bitti.

İkinci yarıda da aslında çok bir şey değişmedi. Nasıl hücum ettiğini anlamak mümkün olmayan Trabzonspor, sağı, solu, ortayı denedi ama Macar engelini geçemedi. Başa dönelim, geçer mi, eler mi... Zor, olmaz değil ama elese de gruplarda ne olur bilinmez.