Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş: Tur Şansımız Yüzde 50

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Sonuç rakip takım için avantajlı görünse de iki takımın da tur şansı eşit" dedi.

Güneş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Macaristan'ın Videoton takımı ile 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını belirterek, “Gol yemeden kazanmak istiyorduk. Bizim için özellikle burada gol yemeden kazanmak önemliyken gol yemedik ama kazanamadık. Rakibin iyi bir savunma anlayış vardı, zaten bunu da bekliyorduk. Sert oynadılar. Hakem de bu sertliğe izin verdi. Oyunun akışını hızlandırmada sıkıntı çektik. Baskılı oyunumuza karşın çok pozisyon üretemedik. Ürettiklerimizi de gole çeviremedik” diye konuştu.

Oyuncularının bütün maç boyunca gayret gösterdiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, “Ama bu tip maçlarda özellikle hızlı ve tempolu oynamak ve becerilerimiz kullanmak durumundaydık. Veya yakaladığımız pozisyonlara fol çevirmek durumundaydık. Onda başarılı olamadık. Her geçen sürede rakibin dirence daha da arttı. Özellikle ilk bölümdeki aktif oyunumuzda sakatlık verdik. İkinci yarıda yine Giray sakatlandı. Beklemediğimiz 2 oyuncu kaybı ile hamle şansımız ortadan kalktı. Oyuncularımızın gayretinden memnunum. Rakip takım kapanan bir takım, pozisyon vermemeye çalışan bir takım. Bundan önceki maçlarda da böyle yaptılar, sahalarında da böyleler. O yüzden işimizin zor olduğunu biliyorduk. Bu zorluğu da onlar maçı 0-0 bitirerek avantajlı görünseler de her iki takımın tur şansı yüzde 50. Artık oradaki maça bakacağız” şeklinde konuştu.

"TARAFTARIN TUTUMU DOĞRU DEĞİL"Güneş, müsabakanın sonunda bordo-mavili taraftarların yönetimi istifaya davet etmesiyle görüşlerinin sorulması üzerine de şu açıklamayı yaptı: “Tabi ki doğru değil, şık değil. Kendi sahamızda daha ilk müsabaka oynanırken içinizde olan kazanma hırsımızı aklımızın dışına getirdik. Saha içerisindeki hırsımızın oyundaki kontrolsüzlüğü kadar seyircinin de kazanma hırsından kaynaklanan kontrolsüz bir tepkisi oldu diye görmek lazım. Çünkü maçı kazanmak için herkes sahaya bir gayret için gelir. Seyirci baskısı genelde olumluydu ama maçın sonlarına doğru bu olumluluklarını onlar da kaybettiler. Oyuncular da aynı şekilde kazanmak için zaman zaman oyun disiplininden koptular. Hem oyuncu, hem seyirci, hem benim için bunlar doğru şeyler değil. Daha akılcı olmamız gerekiyor. Rakip zaten burada daha akılcı oynadığı için berabere kaldı. Biz o sabrı gösteremedik. Maalesef o sabırda biraz sıkıntımız var."TRANSFER KONUSUOyun disiplininden kopmalarının, sabırsız oynamalarının kazanma arzusunun kontrol dışına çıkmasının hataya neden olduğunu belirten Güneş, transferin bugünkü oyun nedeniyle gündemde olan bir şey olmadığına dikkat çekti. Transfere ihtiyaç olduğunu herkesin bildiğine dikkat çeken tecrübeli teknik adam, “Şöyle bir yanlış yapıyoruz; transfer olabilir, olmayabilir de, olduğu zaman da sıkıntı yaşayabilirsiniz. Mühim olan biz elimizdekilerle ne yapabilirize bakıyoruz. Elimizde olmayanları alalım, almak için gayret edelim, bunu herkes ister. Yönetim de istiyor ve elendin gelen gayreti gösteriyor, biz de istiyoruz. Alma diye eleştiriler de yapılıyor. Herkesin konuşmaya, eleştirmeye hakkı var ama mevcut durumdan şikayet etmek yerine çözüm üretmek lazım. Elimizdeki oyuncuları da yok sayıyoruz. Sahada oynayan her oyuncuya bir tepkimiz olursa, o zaman kimi alırsan al fark etmez. Hiçbir şey üretemeyiz. Biz öncelikle kendi ilkelerimizi, doğrularımızı koyacağız.” ifadelerini kulandı. Şuanda maç kazanmaya ihtiyaçları olduğunun altını çizen Güneş, “Tabi bu arada transfer yapacaksak yapacağız ama yapılmadı diye diğer oyuncuları suçlamak oyunculara haksızlık ve olumsuzluk olarak yansır.” uyarısında bulundu .