Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Tur şansımız yüzde 50

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Macaristan'ın Videoton takımı ile golsüz berabere kalan Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, sonucun rakip takım için avantajlı görünmesine karşın her iki takımın tur şanslarının da yüzde elli elli olduğunu söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını belirterek, ''Gol yemeden kazanmak istiyorduk. Bu önemliyken golü yemedik ama kazanma da kazanamadık'' dedi.

Rakip takımın iyi bir savunma anlayışı olduğunu önceden bildiklerini ifade eden Güneş, ''Sert oynadılar. Hakem de bu sertliğe izin verdi. Baskılı oyunumuza karşın çok pozisyon üretemedik. Ürettiklerimizi de gole çeviremedik'' diye konuştu.

Oyuncuların her iki yarıda da gayretlerini gösterdiklerini kaydeden Güneş, şöyle devam etti.

''Böyle maçlarda hızlı tempolu oynamak, becerili olmak önemliydi ancak bunda başarılı olamadık. Rakip direncini oyunun süresi geçtikte arttırdı. İlk bölümde, aktif oynadığımız bölümde sakatlık verdik. İkinci yarıda Giray sakatlandı. Sakatlıklar nedeniyle hamle şansımız ortadan kalktı. Oyuncularımızın gayretinden memnunum. Ancak rakip takım kapanan bir takım, pozisyon vermemeye çalışan bir takım. Bundan önceki maçlarda da böyle yaptılar. İşimizin zor olduğunu biliyorduk. Maçın 0-0 bitmesi onlar için avantajlı görünse de her iki takımın tur şansı yüzde elli, elli.''

-Yönetime istifa çağrısı-

Güneş, karşılaşmanın bitmesinin ardından bordo-mavili taraftarların yönetim kurulunu istifa etmesine ilişkin olarak ise ''Tabi doğru değil. Kendi sahamızda ilk müsabaka oynanırken içinizde olan kazanma hırsımızı aklımızın dışına getirdik. Seyircinin de kazanma hırsından olan tepkisi oldu diye düşünüyorum. Herkes kazanmak için maça geliyor. Seyirci baskısı olumluydu son bölümde belki onlar da kaybettiler. Oyuncular da oyun disiplininden son bölümde koptular. Bunlar benim için de herkes içinde doğru değil. Biz sabrı gösteremedik'' ifadelerini kullandı.

Güneş, oyun disiplininden kopmalarının, sabırsız oynamalarının kazanma arzusunun kontrol dışına çıkmasının hataya neden olduğunu da belirtti, transferin bugünkü oyun nedeniyle gündemde olan bir şey olmadığını da kaydetti.

Muhabir: Selçuk Kılıç

Yayıncı: Murat Kaban

Kaynak: AA