Mesut Özil'ler Neden Kaçıyor

Bir dönem TFF'nin Köln'deki Merkez ofisinde de görev yapan, futbol antrenörü Turgay Hardal, tüm Avrupa'da, ama özellikle Almanya'da onlarca Mesut Özil yetiştiğini; ancak bunlara yeterli ilgi gösterilmediğinden, bu yeteneklerin Türk Milli Takımı'na kazandırılamadığını söyledi.

" Emre Can 18 yaşında Bayern Münih'te oynuyor, Türkiye'den ilgi gösterilmediği için Alman Milli Takımı'nı seçiyor." diyen Hardal, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Emre Can'ın Bayern Münih gibi büyük bir takımda oynuyor olması çok önemli. Ribery, kendisiyle çok yakından ilgileniyor. Müslüman olduğu için Emre Can'a çok yakın davranıyor. Hata olduğu zaman onu teselli ediyor. Emre Can'ın 18 yaşında Bayern gibi büyük bir takımda oynaması olağanüstü bir başarı. Alman Milli Takımı'nı seçmesinden dolayı da mutlu olduğunu söylüyor. 'Türkiye Milli Takımı'ndan benimle kimse ilgilenmedi. Bu nedenle Alman Milli Takımı'nı seçtiğini söyledi.

Kararımdan vazgeçmeyeceğim' diyor. Ben daha önce Emre Can'ın milli takıma alınması için defalarca uyardım, ama dinletemedim. Şimdi Matias Sammer, Emre'yi Alman A Milli Takımı'na aldırmak için yoğun mesai harcıyor."

ALMANYA'DA ONLARCA MESUT ÖZİL YETİŞİYOR; AMA BUNLAR ELDEN KAÇIYOR

Turgay Hardal, "Almanya'da ve Avrupa'da gurbetçilerin milli takımımıza kazandırılması konusunda büyük eksiklikler var. Erdal Keser işini eksik yapıyor. Aileler şikayetçi. Umarım, bu yapı değişir ve Almanlar'a giden yetenekli gurbetçileri milli takımımıza kazandırırız." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:"Müthiş cehverler var. Ama bunlara yeteri kadar ilgi gösterilmiyor, bu nedenle Alman Milli Takımı'nı seçiyorlar. Almanya'da onlarca Mesut Özil var; ama önemli olan bunlara hakkettikleri ilgiyi göstermek ve Türk Milli Takımı'na kazandırmak. TFF'nin Köln'deki bürosuna aklı başında bir teknik sorumlunun gelmesi gerekir. Eğer böyle giderse bütün gurbetçi futbolcuları kaybederiz. Örneğin Bayern Leverkusen'de Sinan Bakış isimli bir oyuncu var. 1.94 cm. boyunda, müthiş bir forvet. Geleceğin Hakan Şükür'ü olarak bakılıyor. Ailesi, 'bizimle burada Türkiye'den kimse ilgilenmiyor' dedi.

'Hiçbir derdimizi anlatamıyoruz' dediler. Böyle olursa o da Alman milli takımını seçecek."