Filenin Genç Sultanları’nın Yarı Finaldeki Rakibi Rusya

Genç Kızlar Voleybol Milli Takım Antrenörü Gökhan Edman, Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda Sırbistan’a 3-0 mağlup oldukları maça ilişkin, “Hem maçın prestijini düşündük hem de yarı finale ilişkin denemeler yaptık” dedi.

Genç Kızlar Voleybol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ndeki Son grup maçında Sırbistan'a 3-0 kaybetmesine karşın grubu ikinci sırada bitirerek yarı finale yükseldi. Millilerin yarı finaldeki rakibi 2. Grubun birincisi Rusya olacak.

Genç Kızlar Voleybol Milli Takım Antrenörü Gökhan Edman, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Sırbistan takımı tebrik ederek, “Hatasız oyunları, çok güçlü blokları, iyi defansları ve iyi bir oyun kurguları var” diye konuştu.

Yarı finali düşünerek denemeler yaptıklarını dile getiren Edman, şunları kaydetti: “Hem maçın prestijini düşündük hem de yarı finale ilişkin denemeler yaptık. Bizim stratejimiz daha çok yarı finale yönelik, kenardan ne kadar yardım alabileceğimizi görmekti, daha çok oyuncuyla oyun oynayabilmek. Bunun yanında defans karakterimizi öne çıkarmak istiyoruz ancak yarı finalde daha iyi defans yapmalıyız.”

“BİZİM İÇİN PRESTİJ MAÇIYDI”
Takım kaptanı Damla Çakıroğlu ise, Sırbistan’ı tebrik etti. Bugün kötü oynadıklarını dile getiren Çakıroğlu, “Bu bizim için prestij maçıydı. Geçen sene de Çin’e karşı aynı şekilde olmuştu. Grup maçında yenilmemiz bizi çok etkilemedi. Yarı finalde alacağımız bir mağlubiyet bizi daha çok üzerdi o yüzden yarın dinlenip ertesi gün Rusya maçına hazırlanacağız. Bu maç için çok fazla üzülmedik Rusya maçı öncesi eksiklerimizi kapatıp çok daha iyi bir performansla oynamağımızdan eminim” ifadelerini kullandı.

SIRBİSTAN CEPHESİ
Sırbirtan takımı antrenörü Ratko Pavlicevic ise açıklamasında, “Çok güzel bir maçtı. Türkiye’ye karşı oynadığın zaman genelde çok zor oluyor. Bir de taraftarların desteği de olunca zor bir maç bekliyorduk öyle de oldu, Sonuç olarak kazandık” şeklinde konuştu.

Yarı finalde İtalya ile oynayacaklarını anlayan Pavlicevic, “İtalya çok güçlü bir takım. II. Grup’ta çok iyi maçlar çıkarttılar. Bu maçı kazanıp final oynamak istiyoruz. Ona göre bir plan yaptık” açıklamasında bulundu.

Takım kaptanı Busa da, “Türkiye’yi tebrik ediyorum. Çok önemli bir maç değildi ama biz güzel oynadık. Kazanmak istiyorduk. Yarı final için hazırlanıyoruz. Yarın İtalya’yla oynacağız ve bir günlük dinlenmenin ardından yarı finale çıkacağız” dedi

Kaynak: İHA