Ertuğrul Sağlam: Sadece Avantaj Elde Ettik

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Twente karşısında aldıkları galibiyetle sadece bir avantaj elde ettiklerini, ikinci maç için gerekli tedbirleri almazlarsa başlarına nelerin gelebileceğini bildiklerini söyledi.

Sağlam, UEFA Avrupa Ligi Play Off turu ilk maçında Twente’yi 3-1yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, öncelikle taraftarlara teşekkür etti. Bu seneki hedefleri arasında Türkiye’yi Avrupa’da iyi temsil etmek olduğunu ifade eden Sağlam, şöyle konuştu: “KuPS’u eledik. Ve bugünde Hollanda liginde lider olan ve kadrosunda önemli oyuncular olan Twente takımı ile eşleştik. Zor bir rakip ama elenmesi de imkansız bir takım değil. Oyuncularımızla da bunu paylaştık. Taraftarımız da bugün maça çok ilgi gösterdi. Onların desteği ile onların oluşturduğu güzel atmosferle maça iyi başladık. 15. Dakikada 4 pozisyonumuz vardı, bunları değerlendiremedik. Geriye düştük ve sonrasında goller bularak içeriye1-1 girmeyi başarabildik. İkinci yarı bizim için daha iyi oldu. 2 tane gol bulduk. Onlardan daha önemlisi gol pozisyonu vermedik. Gol pozisyonumuz vardı.”

“GERİYE DÜŞÜP KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

Alınan galibiyetin önemine değinen başarılı teknik adam, şöyle devam etti: “Geriye düştüğümüz karşılaşmada 3-1’lik avantajla karşılaşmayı bitirdiğimiz için mutluyuz. Daha ilk maç bitti ve daha sadece avantaj elde ettik. Gerekli tedbirleri almazsak başımıza neler geleceğini biliyoruz. İkinci Twente maçını düşünürsek daha zamanımız var. Öncelikle hafta sonu ligdeki maçımızı kazanmak istiyoruz. Tekrar taraftarımıza ve oyuncularımıza teşekkür ediyorum.“

“FORSELL TAKIMA KATKI YAPACAK BİR OYUNCU

”İkinci yarı Sestak’ın yerine oyuna alınan yeni transfer Forsell’in iyi bir performans ortaya koyamaması konusunda ise Sağlam, “İlk maçıydı çok faklı bir atmosfer vardı. Takıma katkı yapacak yetenekte bir oyuncu ama ilk maçı olması nedeniyle açıkçası çok fazla verimli olduğunu söyleyemeyiz." dedi.

TWENTE TEKNİK DİREKTÖRÜ MCCLAREN: 2-1’E RAZIYDIK

Twente Teknik Direktörü Steve McClaren ise Hollanda’da 2-0 galip gelebileceklerini dile getirdi. McClaren, şunları kaydetti: “Topu fazla rakip takıma verdik, topu aldık iyi oynadık, devam edecektik, 1-0 öne geçmemiz iyi oldu ama skoru tutamadık. 2-1’e razıydık. Çok iyi bir skordu bizim için. Ama olmadı. Hollanda’da 2-0 bizim için imkansız değil. Ona çalışacağız, onu yapmaya çalışacağız.”Maç öncesi yaptığı açıklamada ‘Seyircinin sesini kısacakları” yönündeki açıklamasının sorulması üzerine ise, “İlk 15 dakika seyirciden fazla etkilenmedik. İyi bir gece olmadı bizim için.” diye konuştu.

“PİNTO TUTULMUYOR”

Bursaspor’da Pinto’yu çok beğendiğini ifade eden McClaren, “Pinto gayet iyi bir oyuncu, ona topu verdiğiniz zaman tutulmuyor ve kaleye gidiyor.” dedi.

“2 GOL İMKANSIZ DEĞİL

”Hollanda’da 2 gol atmaları gerektiğini hatırlatan konuk teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı: “İmkansız değil, bunun için daha iyi oynamamız gerekiyor. Bursaspor’un avantajı var. 1-0 bizim için iyi olacaktı. 2-1 bitseydi tabi. Şimdi daha zor bir maç bizi bekliyor. "