Filenin Genç Sultanları Slovakya’ya Şans Tanımadı

Genç Kız Voleybol Milli Takım Antrenörü Gökhan Edman, “Yarı final vizesi alarak ilk dörde girdiğimiz için sevinçliyiz” dedi.

Edman, Slovakya ile oynanan Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası maçı sonrası yaptığı açıklamada, maçtan önce Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle saygı duruşunda bulunduklarını hatırlatarak, “Terör olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyoruz” diye konuştu.

Turnuvanın içinde ayrı bir dünyada gibi olduklarını ifade eden Edman, “Bbugün saygı duruşunda takım olarak haberi aldığımız zaman olduğu gibi üzüntüyü hissettik. Biz burada bir oyun oynuyoruz sonuçta ama doğuda çok büyük karışıklıklar var. Ben Sayın meslektaşım Fatih Terim’in açıklamalarına katılıyorum. Dün çok güzel konuştu” ifadelerini kullandı.

Edman, maçın kendileri açısından yarı final vizesi anlamı taşıdığına dikkat çekerek, "O yüzden çok önem vererek hazırlandık. Turnuvanın başladığı günden bugüne teknik bir tarafımızı vurgulayıp onu yükseltmeye ve daha yukarıya çıkarmaya çalışıyorduk. Bugünün konusu da defanstı. Hem servis karşılamada hem de defansta iyi iş çıkarmayı umuyorduk. Beklediğimiz gibi de oldu. İlk iki set rakip takım çok iyi mücadele etti onları tebrik etmek lazım. Yarı final vizesi alarak ilk dörde girdiğimiz için sevinçliyiz. Yarın ki maçta grup birinciliği için önemli bir maç ama bence gruptan birinci de çıksak ikinci de çıksak karşıdan gelen rakiplerin ikisi de çok güçlü. Bir tercih meselesi değil hangisi gelirse oynamak durumundayız. Polonya, Rusya ya da İtalya üçlüsünden bir tanesi gelecek bizim karşımıza bugünkü sonuçlara göre" şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Damla Çakıroğlu ise yaptığı açıklamada, “Yarı finale yükselmek için çok önemli bir maçtı bizim için. Takım halinde çok iyi oynadığımızı düşünüyorum, sahada oynarken keyif aldık. 3-0 gibi net bir skorla Slovakya maçını geçtiğimiz için çok mutluyum. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Slovakya takımının antrenörü Eva Kosekova ise Türkiye’yi tebrik ederek, “Çok iyi oynadılar. Geçen sene şampiyon olmalarının şans olmadığını bugün de sahada gösterdiler” ifadelerini kullandı.

Oyunda uzun oyuncularıyla blok yapmayı denediklerini ancak başarılı olamadıklarını anlatan Kosekova, maçın kendileri açısından çok zorlu geçtiğini belirtti.

Kosekova, ikinci sette daha iyi oynadıklarını ancak Türkiye’nin ataklarına cevap veremedikleri için kaybettiklerini vurguladı.

Öte yandan Slovak antrenör, Türkiye’nin iyi takım olduğunu ve sahasının avantajını kullanarak çok iyi başarılar elde edebileceğini sözlerine ekledi .

Kaynak: İHA