Ertuğrul Sağlam: Taraftarımızın Desteği İle İyi Bir Sonuç Almak İstiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Twente karşısında kendi avantajlarını kullanarak, taraftarın da oluşturacağı deplasman havası ile sahadan iyi bir sonuçla ayrılacaklarını söyledi.

Başarılı teknik adam, UEFA Avrupa Ligi Play Off turu ilk maçında yarın akşam Twente takımı ile yapacakları maç öncesi futbolcu İbrahim Öztürk ile birlikte Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına ülkemizde yaşanan terör olayları ile başlayan Sağlam, yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek başsağlığı ve sabır diledi. Sağlam ayrıcı, Trabzonspor’da trafik kazası sonucu ölen genç oyuncu için de Trabzonspor camiası ve ailesine sabır diledi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇA ÇIKACAĞIZ”
Yarın hem Türk futbol hem Bursaspor camiası açısından çok önemli bir maça çıkacaklarını ifade eden genç çalıştırıcı, şöyle konuştu: “Bu sezon ki hedeflerimizin arasında öncelikle UEFA Avrupa ligine katılabilmek, gruplarda oynayabilme ve üç senede olduğu gibi Türkiye liginde zirveye oynamak, geçen sene finalde kaybettiğimiz Türkiye Kupası’nı bu sene kazanmak. Bu hedeflerimizden bir ligdi ve ligde en zor deplasmanlardan bir tanesini kazanarak başlamak bizim moral ve motivasyonumuzu üst seviyeye çıkarttı. Bu galibiyete camiamızın da ihtiyacı vardı.”

“RAKİBİMİZ GÜÇLÜ BİR TAKIM”
Rakibin çok güçlü ve iyi bir takım olduğuna dikkat çeken Sağlam, şöyle devam etti: “Özellikle son yıllarda Hollanda ligine damga vurmuş, özellikli oyuncuları olan bir takım. Böyle bir takıma karşı kendi sahamızda hem tur için hem ikinci maç içini avantajlı skor elde etmek bizim için kolay olmayacak. Kısa bir zaman içinde rakibimizi en iyi şekilde analiz etmeye çalıştık. Kendi avantajlarımızı kullanarak, rakibimizin eksikliklerini iyi değerlendirerek, taraftarımızın da oluşturacağı deplasman havası ile güzel bir futbol ve iyi bir sonuçla sahadan ayrılmak isteyeceğiz. Takımımızda herhangi bir sakatlık ve cezalı durumunu olmaması bizim için önemli bir durum.”

“TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERİN”
Sağlam, Bursaspor taraftarlarına ise şu çağrıda bulundu: “Taraftarımızdan da bir beklentimiz var. Bugüne kadar her ortamda iyi günümüzde kötü günümüzde destekleyen tartarlarımızın da yarın fair play ruhu içinde takımına nasıl olumlu katkı yapabileceğini göstereceğine ve Türk misafirperverliğini de tekrar göstereceklerine inanıyorum. İnşallah onların desteği ile yarın güzel bir karşılaşma oynayacağız.”

İBRAHİM ÖZTÜRK: İKİNCİ MAÇA AVANTAJ ELDE ETMEK İSTİYORUZ
Tecrübeli futbolcu İbrahim Öztürk ise şunları dile getirdi: “Yarı ki maçın önemini takım olarak iyi biliyoruz. Tecrübelerimizi sahaya yansıtıp iyi bir sonuçla, taraftarımızın ve kendi sahamızın avantajını sahaya yansıtarak en iyi sonucu almak istiyoruz. Gerçekten iyi bir takıma karşı oynayacağız. Onlar da kendi liglerinde 2’de 2 yaptılar. Biz de iyi bir başlangıç gerçekleştirdik. Deplasmandan 3 puanla döndük. Yarın ki maça bunun moral ve motivasyonu ile çıkacağız. Burada ki maçı iyi değerlendirip, ikinci maçta avantaj elde etmek istiyoruz.”