Bursaspor Avrupa’da 27. Maçına Çıkıyor

Bursaspor, Perşembe günü karşılaşacağı Hollanda temsilcisi Twente maçıyla birlikte Avrupa’da 27’inci maçına çıkacak.

Yeşil-beyazlılar, bugüne kadar Şampiyonlar Ligi 'nde 6, adı UEFA Kupası 'ndan UEFA Avrupa Ligi 'ne çevrilen bu organizasyonda 6, Avrupa Kupa Galipleri Kupası 'nda 8 ve İntertoto Kupası 'nda da 6 kez olmak üzere toplam 26 maç oynadı. Yeşil-beyazlı ekip 26 maçta 9 galibiyet ve 12 yenilgi alırken, 5 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 35 gol göndermeyi başaran Timsah, kalesinde ise 40 gol gördü.

ERTUĞRUL SAĞLAM'IN AVRUPA KARNESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Twente maçıyla birlikte kariyerinde 35 'inci Avrupa Kupası maçına çıkacak. Sağlam, kariyerinde Kayserispor, Beşiktaş ve Bursaspor gibi takımlarda Avrupa Kupası maçı oynama şansı yakalamıştı.

Başarılı çalıştırıcı görev aldığı takımlarda 34 Avrupa Kupası maçında görev alırken, bu 34 karşılaşmada 15 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti. Sağlam, 13 karşılaşmada ise sahadan yenik ayrıldı. Sağlam 'ın çalıştırdığı takımlar karşılaşmalarda 49 gol atarken, kalesinde 52 gol gördü.

ERTUĞRUL SAĞLAM 'IN BURSASPOR KARNESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Bursaspor döneminde ise, 12 karşılaşmada görev aldı. Ertuğrul Sağlam döneminde yeşil-beyazlılar Avrupa 'da istediği sonuçları alamadı.

Yeşil-beyazlı ekibin başında 13 'üncü karşılaşmasına çıkacak olan Sağlam 3 galibiyet ve 7 mağlubiyet alırken, 2 maçta ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. Bursaspor Ertuğrul Sağlam yönetiminde 16 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.

Kaynak: İHA