Asrın Güreşçisi Yerlikaya Bulutların Ötesi’nde Rol Aldı

Londra Olimpiyatlarına katılan güreşçilerden sonra “Asrın Güreşçisi” ünvanına sahip Hamza Yerlikaya’da Bulutların Ötesi dizi setini hem ziyaret etti hem de oynadı.

TRT 1 ekranlarında Cuma günleri yayınlanan Bulutların Ötesi dizisinin yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yaptığı ata sporumuz güreş, gençler ve onları yetiştiren öğretmenleri gündeme getiriyor. Başrollerini Ece Uslu, Yavuz Bingöl, Yasemin Balık, Sibel Taşçıoğlu, Kerem Arslanoğlu’nun paylaştığı dizinin 25 Ağustos Cumartesi günü yayınlanacak 13. bölümünde Milli güreşçi Hamza Yerlikaya konuk oyuncu oldu.Grekoromen milli güreşçi Hamza Yerlikaya, “Öncelikle bu projenin hayata geçmesinde katkı sağlayan yapımcı, oyuncu ve teknik ekibe çok teşekkür ediyorum. Güreş sporunun sinemada birkaç örneği olmuştu, haftalarca süren dizi şeklinde bu ilk ve gurur verici. Spor hayatında başarıya giden yolu çok güzel anlatan ve başarılı bulduğum bir proje. Daha önce birkaç oyunculuk denemem olmuştu ama burada Yavuz Bingöl’le ve bu güzel projenin sahipleriyle çalışmaktan çok keyif aldım.” dedi.

Londra Olimpiyatları için de görüşlerini açıklayan Yerlikaya, “Tarihten bugüne kadar geçen olimpiyatlarda 66 sporcu ile katılmış bir Türkiye vardı. Bugün ise Türkiye 114 sporcu ile olimpiyatlara katıldı ve bunlardan 12 tanesi güreşçi arkadaşımızdan oluşuyordu. Belki istenilen olmadı, beklenen madalyalar alınmadı ama, başarıya giden yolda arkadaşlarımıza hep destekçiyiz.” dedi.