Spartak Moskova Fenerbahçe iki golle geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk maçında, Spartak Moskova kendi sahasında Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti.

Maç Sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Spartak Moskova Teknik Direktörü Unai Emery, oyundan ve aldıkları galibiyetten memnun olduklarını, ama yedikleri golün kendilerini üzdüğünü belirterek, “Rövanş maçı öncesi avantaj sağlamak istedik. 90 dakika oyunun kontrolünü sağladık diyebiliriz. Bu yol bizim doğru yolumuz. Rakibe iki tane pozisyon verdik, biri gol oldu. Bir de kalecimizin kurtardığı pozisyon vardı. Maç boyunca rakibe verdiğimiz bütün pozisyon budur. Biz maç boyunca üstündük, daha farklı galip gelmek için uğraştık. Bunu da elde edebilirdik ama olmadı. Stada gelen taraftarlara teşekkür ediyorum. İstanbul’da çok zorlu bir mücadele bizi bekliyor. Bu maçtan iyi bir Sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum” dedi.

Emenike’yi oyundan almasının nedenini söyleyen Emery, “Bağlarında bir sıkıntı vardı. Emenike de çok yorulmuştu o yüzden değiştirmeye karar verdim” diye konuştu.

“İlk yarıda çok kötü olan Emenike’yi değiştirmeyi düşündünüz mü?” sorusuna ise Emery, “Değişiklik yapmadan her zaman önce analiz yapıyorsunuz. Ne kadar zaman kaldı takımın durumu nasıl. İçgüdüsel bir şey oldu, Son dakikalarda gol atacağına inandım” cevabını verdi.

Bu skorun rövanş için yeterli olup olmayacağı yönündeki soruya ise Emery, “Gerçekten zor bir maç olacak. Bu maç nasıl bir takım olduğumuzu gösterecek. İmkansız diyemeyiz ama çok zor bir maç olacak. Zoru başarmak istiyoruz. Erkek erkeğe oynanacak bir maç olacak. 11’e 11 oynayacağız. Oraya tur atlamak için gideceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA