Galatasaray Lige Galibiyetle Başladı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında kendi sahasında Kasımpaşa ile oynadığı maçı 2-1 kazanarak lige galibiyetle başladı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim , Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısına oldukça moralsiz bir şekilde gelen Fatih Terim , “Kaka ' yla , Engin Baytar ' la , maçla ilgili sorularınızın hepsine cevap vereceğim ama Gaziantep ' teki olaydan sonra , durumum şimdi yorum yapmak için müsait değil . Başka bir gün Florya ' ya gelin , bunların hepsinin yanıtını vereyim” dedi .

Maçtan sonra duydukları şeylere bir insanın Türk olup da üzülmemesinin mümkün olmadığını dile getiren Terim , “Yazıklar olsun . Bu ülkeye ne oluyor? Şimdi 3 puan aldık diye göbek mi atayım? Milletin evine ateş düşmüş . Her gün 1 oluyor , 2 oluyor . Beyler nereye gidiyoruz? Böyle bir gecede , ' Kazandığımız için , 3 puan aldığımız için mutluyum , sevinçliyim ' demeye utanıyorum . Böyle olacaksa spor yapmayalım , futbol oynamayalım” diye konuştu .

Yaşanan hadisenin ardından söyleyecek söz bulamadığını vurgulayan tecrübeli teknik adam , moralinin çok bozuk olduğunu dile getirerek , şunları söyledi : “Onlar da ana baba evladı . Hiçbir ölüm olmasın . Bu ülkenin ananelerine , örflerine , kardeşliğine ne oldu? . Dinimiz bunu emretmiyor . ' Komşun açsa , sen tok duramazsın ' denilen bir dinden geliyoruz . Belki sesimizi çıkarmıyoruz ama takip ediyoruz . Gazetelerin sadece arka sayfalarını okumuyoruz . Ülkemizde neler olduğuna biz de bakıyoruz . Ayıptır , yazıktır , günahtır . Onlar da candır . Şimdi gelip ben nasıl maç analizi yapayım? 1 - 2 gün bana müsaade edin . Galip mi geldik biz? Maç sonu kaynar sular dökülmüş gibi olduk . ” Terim ' in yaptığı konuşma , basın toplantısını izleyen medya mensuplarından da alkış aldı .

Galatasaray’ın 2 golünü kaydeden Umut Bulut , maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada , lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini anlatarak , “Sezona galibiyetle başlamak istiyorduk . Bunu da 2 - 1 ' lik skorla gerçekleştirdik . İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum . Önemli olan 3 puanı almaktı , bunu da başardık . Futbol olarak iyi oynadığımızı düşünüyorum . Takım arkadaşlarımı ve bizi destekleyen taraftarlarımızı tebrik ediyorum” dedi .

Umut Bulut , performansıyla ilgili bir soru üzerine , hazır bir takıma geldiğini dile getirerek , “Hazır bir kadroya geldim . Çoğu oyuncu zaten hem Trabzonspor hem de milli takımdan arkadaşım . Hazır bir kadro , bunun verdiği pozitif bir enerji var . Sezon başından beri de güzel bir şekilde gollerimi atmaya başladım . İnşallah böyle devam eder” ifadelerini kullandı .

Fransa ' nın Toulouse takımında geçirdiği sezonun kendisini mental olarak geliştirdiğini dile getiren Umut , Galatasaray , Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımlarda forma giyen oyuncuların , Avrupa ' nın en iyi ekiplerinde forma giyecek kapasitede olduğunu vurgulayarak , “Galatasaray , Fenerbahçe , Beşiktaş ve Trabzonspor da Avrupa ' nın en iyi takımları . Galatasaray , hedefleri olan çok büyük bir kulüp . Bu yüzden Galatasaray ' a geldim . Geldiğim için de çok mutluyum . Hocamız olsun takım arkadaşlarım olsun hepsi çok iyiler . Güzel bir camia , inşallah daha iyi yerlere geleceğiz” diye konuştu .

Başarılı futbolcu , güçlü rakiplerinin puan kaybettiği bir haftada aldıkları galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi .

Galatasaray ' ın İsveçli oyuncusu Johan Elmander , Kasımpaşa ile oynadıkları karşılaşmanın zor geçtiğini ifade ederek , “Çünkü rakibimiz iyi ve güçlü bir takımdı . Bugün iyi oynayan bir Galatasaray vardı . Özellikle ilk yarıda maçı koparabilecek pozisyonlara giren bir Galatasaray vardı . Ama ne yazık ki golle sonuçlandıramadık . İkinci yarıda da iyi oyunumuzu sürdürdük . Çok şanslıyız ki şu an formunun zirvesinde olan bir forvete sahibiz . Umut ' un attığı gollerle maçı kazanmasını bildik . Bizim için önemli bir galibiyetti” şeklinde konuştu .

Elmander , gelecek hafta Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşmayla ilgili bir soruyu , “Beşiktaş maçı mutlaka zor olacaktır . Çünkü büyük bir takım . Her büyük takım ile oynadığımız maçlar mutlaka zor geçiyor” şeklinde yanıtladı .

İsveçli futbolcu , geçen sezonun son haftalarında yaşadığı sakatlık nedeniyle futboldan bir süre uzak kaldığını dile getirerek , “Tekrar geri dönüp , maç ritminizi kazanmanız biraz zaman alıyor . Ben de ilerleyen günlerde geçen sezonki formumu yakalayacağımı düşünüyorum” diye konuştu .

Kaynak: İHA