Fenerbahçe Tur Şansını Kadıköy’e Bıraktı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk maçında deplasmanda Spartak Moskova’ya 2-1 mağlup oldu.

Maç Sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, hızlı oynamayı seven bir rakibe karşı oynadıklarını söyleyerek, “İlk 20-30 dakikada yapmaya çalışıyorlar. Rakibi hataya zorlayıp hızlı ataklarla gelmeye çalışıyorlar. İlk etapta düşüncemiz bunu minimuma indirmekti. Bu bölümü zaman zaman hatalar yaparak kazasız atlattık. İlk yarının Sonlarına doğru rakip kaleye doğru daha rahat gitmeye başladık. İyi oynama süremiz arttığı anda daha önce verdiğimiz fırsatları daha kolay vermeye başladık. Rakibimiz öne geçti, hemen karşılık verdik. Karşılık verdikten Sonra sahadaki en organize halimize döndük. Bu standart için ucuz bir golle avantajlı tarafı Sportak Moskova’ya bırakarak evimizdeki maçı beklemeye başladık” dedi.

Terörü bir kere daha lanetlediğini kaydeden Kocaman, “Artık terörü bir kere daha lanetliyoruz. Ülkemizdeki terör zincirinin bir an önce Son bulmasını istiyoruz. Maçı atlattık ama burası daha önemli” şeklinde konuştu.

Alex’in yerinde oynayan Cristian'ın performansıyla alakalı olarak Kocaman, “Sert hızlı ve çok istekli bir takıma karşı oynadık. İkinci gol gerçekten ucuz bir goldü. Bunun dışında takımın genel performansından memnunum” diye cevap verdi.

Emenike’nin oyundan çıkarken Kocaman’ın elini öpmesinin sorulması üzerine, “Emenike uzun yıllar Türkiye‘de oynadı. Ben de onu çok istemiştim. Çok önemli bir ücret ödeyerek onu transfer ettik. Ben de onun Fenerbahçe'de oynamasını çok istiyordum. O da Fenerbahçe’de oynamayı istiyordu. Bu hareketi de ondan yapmış olabilir” ifadelerini kullandı.

Rövanş maçı için ise Kocaman şunları söyledi: “Her maçın kendi içinde ayrı bir senaryosu vardır. İçerideki maçta maç öncesi yazacağımız ofansif senaryonun hayata geçmesi için caba göstereceğiz. İki takımda birbirine yatın takımlar. Tur için bize bir golün bize yeteceğini düşünerek, turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. İkinci yarıda sergilediğimiz futbol kafamdaki oyun sistemine yakın ama topu kullanma hem kalitesi ve süresi de buna ilave olmalı.”

Kaynak: İHA