Fenerbahçe Ülker, Sezonu Açtı

Fenerbahçe Ülker basketbol takımı, sezonun ilk antrenmanını Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’daki küçük salonda gerçekleştirdi.

Yardımcı Antrenör Ertuğrul Erdoğan, yönetiminde gerçekleştirilen antrenman 2 saat sürdü. Antrenmana Milli takımlarda bulunan Emir Preldzic, İlkan Karaman, Bojan Bogdanovic ve Can Maxim Mutaf ile antrenör Simone Pianigiani katılmadı. Öte yandan sarı - lacivertli ekibin yeni transferlerinden Barış Ermiş, Romain Sato, Mike Batiste ve Lester Bo McCalebb ile altayapıdan 5 oyuncu da antrenmanda yer aldı. Bir başka yeni transfer David Andersen ise özel olarak izinli olduğu için antrenmana katılmadı.Çalışma hafif tempoda yapılan koşu ve ısınma hareketleri ile başladı.

Daha sonra kondisyon çalışmasıyla devam eden antrenmanda, oyuncular kondisyoner İlker Belgutay eşliğinde antrenmanı sürdürdü. Antrenman açma germe hareketlerinin ardından yapılan hafif tempolu çalışma ile son buldu. Sarı - lacivertli ekip yeni sezon hazırlıklarının ilk haftasını ağırlıklı olarak kondisyon çalışmasıyla sürdürecek.

SERDAR APAYDIN: FENERBAHÇE, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KULÜBÜ
Fenerbahçe Ülker basketbol takımının, Ülker Sports Arena’da yaptığı ilk antrenman sonrası FB TV’ye açıklamalarda bulunan takım menajeri Serdar Apaydın, tesisleşme anlamında Fenerbahçe’nin Türkiye’nin en büyük kulübü olduğunu belirterek, "Yeni sezon öncesi çok sayıda önemli ismi takımımıza kazandırdık. Bugün başladığımız yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabınına Düzce Topuk Yaylası’nda devam edeceğiz. Bu tesis Türk sporu için çok önemlidir." dedi.

Fenerbahçe Ülker basketbol takımının yeni sezon öncesi kamp programı hakkında da bilgi veren Serdar Apaydın, "Euroleague seviyesinde hedeflenen yere gelmek için antrenör ve çok sayıda oyuncu transfer ettik. Takımımıza katılan gerek antrenörümüz, gerekse de oyuncularımızın hepsi Euroleague tecrübesi yaşamış isimler." diyerek, şunları söyledi:"Her sene olduğu gibi, bu sene de en iyisini yapmak için elimizden geldiğince çok çalışacağız. Taraftarlarımızın iyi ve kötü maç ayrımı yapmadan salonu doldurmaları gerekir. Yeni antrenörümüz Simone Pianigiani’de İtalya’da bizimle buluşacak. Tesisleşme olarak Türkiye’nin en büyük kulübü Fenerbahçe’dir. Bu imkânlar doğrultusunda Düzce’deki Topuk Yaylası Türk sporuna kazandırıldı. Hazırlıklarımız ikinci etabını Düzce Topuk Yaylası tesislerimizde sürdüreceğiz. Ardından İstanbul’a gelip, buradan da İtalya’ya geçeceğiz. Orada hazırlık maçlarımız ve katılacağımız hazırlık turnuvası olacak. "