Trabzonspor 45. Kuruluşu Yıldönümü Etkinlikleri

Trabzonspor’un 45’nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bordo-mavili kulübe emeği geçmiş eski yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adam ve futbolcular düzenlenen törenle anıldılar.

Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda düzenlenen anma törenine Trabzon Valisi DR. Recep Kızılcık, CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Haydar Baş, Trabzonspor Eski Başkanlarından Salih Erdem, Ahmet Celal Ataman, teknik danışman Ahmet Suat Özyazıcı, eski yöneticiler ve camianın ileri gelenleri katıldı.

Törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Ardından katılımcılara vefat eden değerler için hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, burada yaptığı konuşmada önce katılımcılara dağıtılan "Aramızdan Ayrılanlar" kitabı hakkında bilgi verdi ve ardından aralarından ayrılan kulübe emeği geçmiş merhum yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adam ve futbolcuları saygıyla andıklarını ifade etti.

Trabzonspor’un 45. kuruluş yıldönümü anma etkinliklerinde konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzonspor’un sadece Trabzon şehri için değil ülke için, insanlığın futbolu sporu ve barışı için çok büyük bir değer taşıdığını belirterek, “O kadar zor koşullarda, bu koşulları yaşayan sizler daha iyi bileceklerdir, Anadolu’dan çıkarak bu müessesenin temelini attılar, yani fedakarlık yaptılar. Yeri geldi kendi pozisyonlarından fedakarlık yaparak yeni bir müessesenin, yeni bir devin kuruluşuna ve uyanışına katkı sağladılar. Ve o dev şu anda hem Türkiye hem de dünya sporu ve futbolu için örnek bir müessese haline geldi. Az önce Sayın Özbak ‘Kıt imkanlarla bunları yaptık’ dedi.

Her şey parasal imkanlarla olmuyor, şüphesiz parasız da bir şey olmuyor ama her şeyin başlangıcı insanın iradesi inancı ve bu yönde göstermiş ve gösterecek olduğu çabadır” şeklinde konuştu.

Vali Dr. Recep Kızıcık, Trabzonspor’un Trabzon’un markası olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü. “Trabzonspor, belki Anadolu’nun nüfus olarak çok büyük olmayabilir ama nüfuz olarak Türkiye’mizin en önemli, en önde gelen birkaç şehrinden birisi olan Trabzon’umuzun gururu ve Trabzon’un nüfuzunun nüfusundan daha etkili olmasındaki en önemli etkenlerden bir tanesidir. Ne diyoruz, bir firma kuracağımız zaman reklama tanıtıma özel önem verilir, dolayısıyla bu sayede insanların zihninde bazı firmaların amblemlerinin gelmesini sağlıyoruz. Nitekim Bordo-Mavi dendiğinde de akıllara şüphesiz Trabzon’umuz geliyor. Trabzonspor, sadece Trabzon’da, ülkemizde değil dünyada bu anlamda bilinen bir marka haline geldi. Dolayısıyla bu fedakarlıklarla ve vizyon ile kurulan Trabzonspor’umuzun bu günlerde ve bundan sonra da sportif başarılarının daha üst noktaya çıkabilmesi için şüphesiz bu güzide okulun daha da birbirine kenetlenmesi zorunluluğu ortadadır. Zira 21’inci yüzyılda bu tür büyük başarılar şüphesiz paranın çok ön planda olduğu dönemde sermaye kadar önemli olan, birlikte çalışabilme, vizyon sahibi olabilme ve bana göre en önemlisi katılımcı yönetme anlayışıdır. Eğer bu katılımcı yönetim anlayışını ve birlikteliği gerçekleştirebilirsek ben Trabzonspor’umuzun şampiyonlukları yaşadığı dönemdeki gibi tekrar şampiyonlukları yakalayabileceklerine dair inancımı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

TRABZONSPORLU İMAMDAN ŞİKESİZ LİG DUASI

Trabzonspor’a hizmet veren ve hayatını kaybeden futbolcu ve yöneticileri anma programının sonunda kürsüye gelen Trabzonsporlu imam Mehmet Ali Akyüz dua etti. TFF’ye de gönderme de bulunan imam Akyüz, ‘2012-2013 yılı futbol liginin temiz geçmesi’ yönünde dua etti .

Kaynak: İHA